Megdöbbentő

2023.07.06. 06:33

Karácsony Gergely politikai tőkét kovácsol a borzalmas balesetekből

Nem először fordul elő, hogy tragikus kimenetelű balesetet követően a főpolgármester a közösségi oldalán sajnálkozik és vádaskodik, miközben hónapok óta képtelenek telepíteni négy darab trafiboxot, amiket a rendőrség javasolt – számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fuga Budapesti Építészeti Központban tartott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a belváros zöldítését célzó fejlesztések látványterveit 2023. május 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Nem először próbál politikai tőkét kovácsolni szerencsétlen emberek halálából Karácsony Gergely főpolgármester. Ezúttal a szombatra virradóra az Árpád hídon történt tragédia hullámait lovagolta meg. 

Ismert, az Árpád hídon egy feltunningolt Mercedes felett elvesztette uralmát a vezetője, és a szalagkorlátot áttörve széttépte az éppen odaérő kerékpárost.

Karácsony a közösségi oldalán arról írt, hogy szerinte rendszerszintű problémáról van szó: „Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is. A kamerák felszerelése ugyan állami feladat – a bírságokból befolyó pénzzel együtt –, de mi nem várunk tovább rájuk: a főváros 48 sebességmérő kihelyezését készítette elő” – közölte.

Karácsonynak nem ez az első, tragikus balesetben meghaltakra épülő politikai húzása.

A BRFK ugyanakkor már 2022 őszén kezdeményezte négy darab trafibox kihelyezését. A rendőrség szerint a fővárossal azonban megakadtak a tárgyalások, Karácsony még csak nem is válaszolt a BRFK levelére. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában