Bosszú

2023.08.01. 17:47

Alapjogokért Központ: elfogadhatatlan boszorkányüldözésbe kezdett a Biden-adminisztráció

A baloldali adminisztráció azért indított bosszúhadjáratot Magyarország ellen, mert a magyar kormányzat nem volt hajlandó kiadni a kettős állampolgárok adatait, de ez az érvelés hamis, mivel a magyarok semmilyen biztonsági problémát nem jelentenek sem az Egyesült Államokra, sem bármilyen más országra nézve.

MW

Mexikói menekültek a határon 2023. május 17-én

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Miközben az Egyesült Államok déli határain Bidenék nem hajlandók megállítani az illegális migrációt és a drogkartellek térnyerését, a magyar állampolgárok vízummentességének szűkítését tartják szükségesnek - írja elemzésében az Alapjogokért Központ. A baloldali adminisztráció azért indított bosszúhadjáratot Magyarország ellen, mert a magyar kormányzat nem volt hajlandó kiadni a kettős állampolgárok adatait. Az érvelésük hamis, mivel a magyarok semmilyen biztonsági problémát nem jelentenek sem az Egyesült Államokra, sem bármilyen más országra nézve. A szélsőbaloldali Biden-adminisztráció a NATO-szövetség mellett elkötelezett ország állampolgárait bünteti csak azért, mert hazánk a háború kezdete óta kiáll a vérontás beszüntetése, az azonnali tűzszünet, és a béke mellett, míg a szabadság földjére ellenőrizetlenül érkeznek az illegális bevándorlók. 

Hazánk ellen folyamatos hadjáratot folytató, LMBTQAP+-barát David Pressman, amerikai nagykövet érvelése minden alapot nélkülöz, amikor azt állítja, "Százezres nagyságrendben állított ki útlevelet a magyar kormány az egyszerűsített honosítási program részeként, szigorú ellenőrzés nélkül". Az Egyesült Államokra ugyanis nem a magyar állampolgárok, hanem az USA területére a déli határokon keresztül érkező több millió illegális migráns jelenti a valós veszélyt.

Magyarország egy ezeréves állam a Kárpát-medence területén, nem pedig egy bukott állam, ahol a rendvédelem, a szolgálatok, és a belügyi nyilvántartások ne lennének rendben. Magyarország pontosan tudja, hogy kiknek biztosította az állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségét: azoknak, akiket a trianoni békediktátum elszakított eredeti hazájuktól. Különösen aggasztó, hogy az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte hazánktól, mely kérésnek a magyar kormány - a honfitársaink biztonsága érdekében - nem tett eleget. Ugyanis szem előtt kell tartani például azt, hogy az Ukrajnában élő kárpátaljai magyarok, amennyiben kettős állampolgársággal rendelkeznek, az ukrán alkotmány és állampolgársági törvény ellen vétenek, hiszen azok szerint az országban csak egyetlen állampolgárság létezik. Tudjuk, hogy az amerikai és az ukrán vezetés, többek között Joe Biden fia, Hunter Biden szoros és korrupt kapcsolatot ápolnak, ezért amennyiben az USA megkapná a magyar kettős állampolgárok listáját, átadhatná azt Zelenszkij kormányának - írja az Alapjogokért Központ. A magyar nemzeti kormány egyetlen magyart sem ad ki, nem teszi ki nemzetbiztonsági kockázatnak állampolgárait, ezért áll most bosszút Joe Biden elnök kormánya. Az amerikai baloldal ideológiai alapú boszorkányüldözést folytat Magyarország ellen, amely minden ésszerű alapot nélkülöz és két baráti nemzet között teljesen elfogadhatatlan lépés.

Ha már biztonsági aggályokról van szó, ne feledjük, hogy éppen az amerikai demokrata körök választási beavatkozási kísérlete rajzolódik ki a 2022-es magyar országgyűlési választások kapcsán kirobbant, „guruló dollárok” néven elhíresült ellenzéki politikai korrupciós botrány kapcsán. Ha valami, akkor ez biztonsági aggálynak minősül.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában