Átgondolatlanság?

2023.08.30. 19:54

Így akadályozzák a közlekedést Karácsony karói

Mind a mentősök munkáját, mind a tömegközlekedést akadályozzák a Karácsony Gergely által a biciklisávok mellé állított karók. Ezzel kapcsolatban tett közzé bejegyzést Wintermantel Zsolt és Vitézy Dávid is.

MW

Az új közlekedési rend jelentős fennakadásokat okoz, amelyeken életek is múlhatnak

Forrás: Wintermantel Zsolt / facebook

Megérte? – teszi fel a kérdést Újpest volt fideszes polgármestere, Wintermantel Zsolt. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője egy képet tett közzé közösségi oldalán, amelyen látszik, hogy az egyébként igencsak kihasználatlannak tűnő bicikli utak védelmére kihelyezett karók jelentősen akadályozzák például a mentősök munkáját.

A közzétett fotón jól látszik, hogy a zöld oszlopok által igen szűk keretek közé szoruló mentőautó az egyébként is forgalmas Üllői út forgalmát is akadályozza. 

A buszsávokból kialakított és oszlopokkal leválasztott kerékpárutakat korábban az Országos Mentőszolgálat is élesen bírálta, ám ezt Karácsonyék inkább tekintették politikai állásfoglalásnak, semmint valós szakmai problémának.

Fennakadásokat okoz az új rendszer 

Néhány nappal ezelőtt Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is a buszsávokból kialakított kerékpár utak okozta problémákra hívta fel a figyelmet egy facebook bejegyzésben. A Világgazdaság szúrta ki a Vitézy által megfogalmazott aggályokat, amelyekkel a BKK annak ellenére sem volt hajlandó foglalkozni, hogy azóta nyilvánvalóvá vált: 

az új közlekedési rend miatt már az iskolakezdés előtt is lényegesen tovább tart a Ferihegyi repülőtérről a belvárosba eljutni, mint a buszsávok megszüntetése előtt.

A 100E a semmiből óriási utasforgalmat épített fel, sok milliárd forint bevételt termel a BKK-nak és nem más járatoktól, hanem a taxiktól szerzett utasokat. 50 db taxi helyett jár egy darab csuklós busz - ez pontosan az a módváltás, ami a város stratégiai céljaiban szerepel. És ezt a buszsáv tette lehetővé. 

– érvel Vitézy amellett, hogy a buszsávok megőrzése nem csak közlekedésszervezési szempontok, de a környezetvédelmi hatékonyság megőrzése miatt is helyes döntés lett volna.

A Világgazdaság oldalán bővebben is olvashat a témáról! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában