Újabb botrány

2023.08.19. 10:13

Joe Biden álneveket használva próbálta menteni a fiát

Ismét a címlapokra került a Biden-család, kiderült ugyanis, hogy legalább három álnevet használt alelnöksége alatt Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke.

MW

Joe Biden amerikai elnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik, mielőtt Ellen Casey, Robert Casey volt pennsylvaniai kormányzó özvegyének a temetésére indul a washingtoni Fehér Házból 2023. augusztus 17-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alex Brandon

Az amerikai elnök 2014 és 2016 között számos email üzenetet Robin Ware, Robert L. Peters vagy JRB Ware álnéven írt alá: voltak köztük olyanok, melyeket fiának küldött, ám a hivatalos, kormányzati ügyekkel kapcsolatos leveleket sem mindig saját nevében küldte – adta hírül a Magyar Nemzet. 

A New York Post amerikai konzervatív napilap közlése szerint álnéven aláírt emaileken keresztül tájékoztatta fiát, Hunter Bident az akkori ukrán elnökkel, Petro Porosenkoval és Volodimir Grojszman ukrán miniszterelnökkel tervezett tárgyalásokról.

BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter; GARLAND, Merrick
Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bírósági meghallgatásról távozik a Delaware állambeli Wilmingtonban. Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter 2023. augusztus 11-én bejelentette, hogy különleges ügyészt nevez ki Hunter Biden ügyeinek vizsgálatára
Fotó: Julio Cortez / Forrás: MTI/AP

Biden még arra is ügyelt, hogy email címe illeszkedjen álnevéhez: egyik asszisztense, John Flynn a napi menetrenddel kapcsolatos tudnivalókat 2016. május 18. és június 15. között legalább tíz alkalommal küldte a [email protected] email címre.

A lap példaként egy május 26-án keltezett email üzenetet is megemlített, melyet Joe Biden mellett Hunter Biden és egy bizonyos Peters nevű címzett is megkapott.

Az emailben Joe Biden menetendje szerepelt, melynek egyik pontja az volt, hogy reggel háromnegyed kilenckor felkészül a kilenc órára időzített telefonhívásra Porosenkoval. 

A republikánus párti James Comer kongresszusi képviselő arra figyelmeztetett, Joe Biden így próbálhatta meg elterelni a figyelmet fia kétes ügyeiről – a politikus most hozzáférést követel a nemzeti levéltártól azokhoz az emailekhez, melyeket az Egyesült Államok jelenlegi elnöke nem saját nevében küldött. Comer aggodalmait alátámasztja, hogy 

ezekben az időkben (2014 és 2019 között) Hunter Biden tagja volt a Burisma Holdings Limited ukrán energiakutató és -termelő vállalat igazgatótanácsának.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában