Diplomácia

2023.08.03. 09:14

Magyarország kiáll a demokratikusan megválasztott nigeri elnök, Mohamed Bazoum mellett

Magyarország kiáll a demokratikusan megválasztott nigeri elnök, Mohamed Bazoum mellett – tudatta a honvédelmi miniszter csütörtökön a Facebookon.

MW

Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt írta a közösségi oldalán, hogy egész Európa és Magyarország biztonsága szempontjából is „szoros figyelemmel kísérjük” a Nigerben történteket. „Veszélyes és aggasztó, ami történik” – hangsúlyozta.   

Hozzátette, hogy kiemelten kell kezelni a Száhel-övezetet, mert ami ott történik, az közvetlen hatással van Európa, így Magyarország biztonságára is, a térségnek ugyanis fontos szerepe van a migráció visszatartásában.   

„Elemi érdekünk a régió stabilitásának megerősítése, ezért ez a jövő évi európai uniós elnökségünknek is az egyik prioritása” 

– fogalmazott a honvédelmi miniszter.   

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, alig több mint egy hónapja ezekről a kérdésekről is tárgyaltak Niger védelmi miniszterével Budapesten. „A találkozón aláírt védelmi együttműködési megállapodásunk is ennek kívánt keretet adni” – írta a honvédelmi miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában