Országimázs

2023.08.02. 13:05

Szintet lép a Magyarország 365 fotópályázat

A Magyarország 365 fotópályázat az ország legnagyobb pályázatává nőtte ki magát. Az elmúlt négy évben több mint 120 ezer képet küldtek be az alkotók – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

MW

A Magyarország 365 fotókiállítás a Vigadó téren 2023. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Mint a KTK fogalmaz, az előttük álló időszakban a Magyarország 365 program szintet lép, ehhez azonban elengedhetetlen a jogi és szervezeti keretek megerősítése. 

A pályázatot eddig a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezte, a jövőben azonban a Batthyány Lajos Alapítvány és a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. koordinálja a programot a minisztérium támogatása mellett.

Hozzátették, hogy az új keretek között külön szakmai stáb dolgozik majd azon, hogy az alkotásokat minél többen megismerjék.

Újdonság, hogy a legjobb alkotásokat tartalmazó fotóalbum a jövőben a könyvesboltok polcain is megjelenik. Emellett a szervezők egy új honlapon is dolgoznak.

Ezen a honlapon (amennyiben ehhez az alkotók a hozzájárulásukat adják) bárki megvásárolhatja a legnépszerűbb alkotásokat. Az ebből származó bevételből a fotósok is részesülnek, ezáltal is erősítve a magyar fotográfusok közösségét. 

A fentiek mellett a pályázatot idén is kiírják, a korábbihoz képest új kategóriákkal.

A Magyarország 365 fotópályázat népszerűsítésében a kormány a továbbiakban is részt vesz. Kiemelt cél, hogy magas színvonalú alkotásokon keresztül mutassák be Magyarország büszkeségeit – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában