Valótlan vádak

2023.08.18. 13:30

Visszakozik az állítólagos áldozat, kudarcba fulladhat a Böjte Csaba elleni lejáratókampány

Két megszólaló is visszavonta állításait, akik korábban arról számoltak be a balliberális médiában, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekotthonaiban bántalmazás áldozatai vagy tanúi voltak. Az akkori médiaakcióban aktív részt vállalt az Átlátszó.hu erdélyi kiadása, a Mérce.hu, az RTL és a Transtelex hírportálok, akik azt állították, hogy szexuális bántalmazás történt az intézményben, amelyet megpróbáltak eltussolni.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

Májusban összehangolt lejáratókampány indult Böjte Csaba ferences szerzetes ellen, aki az 1990-es években létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt Erdélyben – számol be róla a Pesti Srácok.  A szervezet nehéz sorsú gyermekeknek nyújt menedéket.

Bánt a gondolat, hogy miattam magát bántják, kövezik. Hibáztam. Beismerem, hogy nem kellett volna, hogy engedjem, hogy a harag eluralkodjon rajtam. Sajnos illetlen dolgokat írtam és visszaéltek vele

– írta egy Facebook-posztban az állítólagos áldozat. A nő tizennégy évesen került a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központba, és a balliberális médiában megjelent, erősen összevágott videóinterjúban arról beszélt, hogy egy nevelője többször megerőszakolta.

A hölgy arról is írt a posztban, amely egyben egy Böjte Csabának írt nyílt levél, hogy

végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam.

Ráadásul nem ő az egyetlen, aki visszakozott a vádak kapcsán, hanem egy másik nő is, aki néhány évig Déván dolgozott nevelőként, és korábban naplószerű bejegyzésekben igyekezett lejáratni Böjte Csabát, mondván, hogy az intézményeiben „dickensi körülmények uralkodnak és bántalmazzák a gyermekeket”. Néhány napja Bernadett is nyilvánosan bocsánatot kért a „haragból és kudarcból” íródott posztokért – írja a Magyar Nemzet.

Mint azt a korábbi nevelő írta: szóbeszédeknek ült fel, ebből születtek vádaskodások, ám az állítólagos áldozatok láthatóan jó kapcsolatot ápoltak a nevelőkkel, akikre panaszkodtak. 

Remélem, ahol kell, nekem is megbocsátanak! Inkább megköszönöm a jót, amit kaptam, hogy Covid idején befogadtak… belebuktam… 

– írta, és megköszönte, hogy fia a Déván töltött időnek köszönhetően megtanulta, hol lakik a Jóisten, tud imádkozni, magától átmegy a templomba, és nagyon jó lelke van. 

Sokat kell tanulnom tőle

– írta a volt nevelő, aki az összes korábbi gyalázkodó posztját törölte.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában