Siker

2023.11.28. 20:46

Sikerült élve kimenteni a beomlott himalájai alagútban rekedt összes munkást

A 41 munkás 17 napot töltött a romok alatt. Kimentésük után mindenkit kórházba szállítottak.

MW

Az alagútban rekedt munkások kimentésén dolgozó mentőcsapat Indiában

Forrás: AFP

Fotó: Arun Sankar

Sikerült élve kimenteni Indiában, a beomlott himalájai alagútban rekedt összes munkást - közölték kedden helyi tisztségviselők.

A mentőknek fúrással sikerült elérniuk a 41 munkást, akik 17 napot töltöttek a romok alatt - jelentette be Uttarakhand indiai állam kormányzata.

A részben a Himalája-hegységben elterülő indiai államban egy 4,5 kilométeres épülő autópálya-alagútnál november 12-én történt az omlás.

A keddi többórás mentési műveletben egyesével, kerekes hordágyakon húzták ki az embereket egy 90 cm átmérőjű csövön keresztül. Az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, és mentőautók érkeztek, hogy elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.

Az alagút a 1,5 milliárd dolláros Csar Dham autópálya része. Ez Narendra Modi miniszterelnök egyik legambiciózusabb projektje, amellyel a négy nagy hindu zarándokhelyet egy 890 kilométer hosszú úthálózattal akarja összekötni.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok egy kisebb átmérőjű csövön juttattak el élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bennrekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában