Tragédia

2023.12.29. 16:00

Gyalogosok közé hajtott egy teherautó Passauban

Gyalogosok közé hajtott egy teherautó a bajorországi Passau belvárosában péntek délelőtt, egy 37 éves nő a helyszínen, 11 éves lánya a kórházba szállítás után életét vesztette, további három embert, köztük a nő kilencéves fiúgyermekét súlyos sérülésekkel kórházba szállították – írja az MTI.

MW

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP

Fotó: Zema Medien

A rendőrség közlése szerint a 63 éves sofőr – aki szintén megsérült a balesetben – árut szállított az üzletekkel teli Bahnhofstrassén. Elmondása szerint egy előtte álló autóbuszt akart kikerülni, de véletlenül a járdára hajtott a gyalogosok közé.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság. Az utcát és környékét lezárták, a baleset körülményeit szakértők vizsgálják. A sofőrt, miután sérüléseit ellátták, a rendőrség őrizetbe vette.

A balesetben egy 70 éves nyugdíjas nő súlyos, egy 45 éves nő könnyebb sérüléseket szenvedett, őket helikopterrel kórházba vitték.

Az elhunyt nő 9 éves fiát kórházban ápolják, állapotáról azonban nem osztottak meg bővebb információt.

A rendőrségi szóvivő cáfolta a közösségi médiában megjelent feltételezéseket, miszerint szándékos gázolás történt volna. Hangsúlyozta, hogy nem terrortámadásként, hanem közúti balesetként kezelik a történteket.

Ezt Joachim Hermann bajorországi belügyminiszter is  megerősítette: „Semmi nem utal arra, hogy merényletkísérlet vagy politikai indíttatás” állna a háttérben.

Passau polgármestere együttérzését fejezte ki az érintetteknek és a hozzátartozóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában