Tények

2023.12.12. 11:32

Orbán Viktor: a számok nem hazudnak

A számok nem hazudnak: a brüsszeli bürokraták nem az európai emberek érdekeit képviselik – írta a miniszterelnök X-bejegyzésében, amelyre a Magyar Nemzet figyelt fel.

MW

Orbán Viktor kormányfő

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A kormányfő a Századvég legfrissebb felmérésére hivatkozva arról írt, hogy 

az európaiak (a 27 uniós tagállam és az Egyesült Királyság lakossága) 71 százaléka azt szeretné, ha azonnal véget érne az ukrajnai háború, míg 73 százalékuk szerint béketárgyalásokra kellene kényszeríteni Moszkvát és Kijevet. 

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy a Századvég nagy, harmincezer fős mintából dolgozott, és az eredmények szerint 

a válaszadók mindössze 20 százaléka gondolja úgy, hogy a háborúnak addig kellene folytatódnia, amíg Vlagyimir Putyin vereséget nem szenved.

A megkérdezettek mintegy 67 százaléka szerint hiba lenne katonákat küldeni Ukrajnába, valamint a túlnyomó többség úgy véli, hogy a nyugati szankciókból az Egyesült Államok és Kína profitál a legtöbbet.

A kutatás az Európai Unió Kína-politikájára is kitért. A válaszadók többsége szerint az unió tagállamainak békés gazdasági együttműködésre kellene törekednie az országgal.

A közvélemény-kutatás figyelemfelkeltő megállapítása emellett, hogy

 az európai emberek elsöprő része (77 százalék) negatívan vélekedik a brüsszeli bürokratákról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában