Migráció

2024.01.08. 09:10

Orbán Balázs: a brüsszeli elit körében a vak vezet világtalant elve érvényesül

Brüsszel nem látja a valós európai problémákat, ezért az európai parlamenti választások célja az lesz, hogy felnyissuk Brüsszel szemét – közölte az MTI-vel hétfőn Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

MW

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Orbán Balázs szerint egyértelmű, hogy

a 2024-es év legfontosabb politikai eseménye az európai parlamenti választás lesz.

„Brüsszelben a vak vezet világtalant elve érvényesül”, a brüsszeli elit ugyanis már rég nem látja a hétköznapi európai emberek életszagú problémáit – értékelt. Úgy fogalmazott: a brüsszeli elit tagjai vakok az illegális migránsok tömeges beáramlására, a „liberális indoktrinációval és genderideológiával” szemben az európai gyermekek védelmére, a háború folytatásának támogatása miatti veszélyekre, az elhibázott szankciók gazdasági következményeire, az erőltetett méregzöld átállás miatt megemelkedő rezsiköltségekre és a gazdasági szétválasztódás okozta európai versenyképesség folyamatos csökkenésére.

Ez a fajta brüsszeli világtalanság leginkább a migráció tekintetében érhető tetten – írta Orbán Balázs. Rámutatott: Európa-szerte érzékelni, hogy az unióra nehezedő migrációs nyomás egyre nő. Az Európai Unió külső határain észlelt illegális határátlépések száma 2023-ban a 2022-es adatokhoz viszonyítva 17 százalékkal 355 300-ra nőtt, ez a legmagasabb szám 2015 óta. Csak a Magyarország déli határszakaszán tett belépési kísérletek száma idén csaknem 171 ezer volt – hangsúlyozta.

Magyarország nyolc éve mondja, hogy a migrációs válság brüsszeli kezelése kudarcot vallott, a problémát nem szabad Európába hozni, és majd itt megpróbálni kezelni, hanem ott kell megoldani, ahol az felmerült

– húzta alá Orbán Balázs.

Jelezte: aki egyszer betette a lábát az EU-ba, azt onnan már nehéz kitenni. A tisztánlátás végett nézzük meg az adatokat: 2023 első fél évében a kiutasított 217 070 nem uniós személynek kevesebb, mint az ötödénél lehetett csak a kiutasítást végrehajtani. A többiek illegális bevándorlóként Európa területén maradnak – közölte.

Magyarországnak igaza van akkor, amikor azt mondja, hogy az illegális migrációt egyetlen módon lehet megállítani: úgy, hogy az, aki be akar lépni az EU területére, a rá vonatkozó döntés megszületéséig az unión kívül várakozik.

„Az illegális migrációt a határon kell megállítani, a problémákat pedig ott kell megoldani, ahol felmerültek, nem pedig Európába hozni azokat”

– szögezte le a miniszterelnök politikai igazgatója.

Emlékeztetett: a működő magyar modell helyett Brüsszel áterőszakolt egy migrációs paktumot, ami nem a megoldás része, hanem a probléma maga. Valójában migránsgettók létrehozását és a kötelező kvóta bevezetését célozza.

Mi, magyarok, nem kérünk az illegális bevándorlókból, nem akarunk migránsgettókat építeni, és a többi, Brüsszel által elhibázott döntésből sem kérünk.

A 2024-es EP-választáson az emberek dönthetnek, hogy a látástalan brüsszeli elitet akarják hatalmon hagyni, vagy pedig a változás élére állnak. Reményeink szerint az utóbbi forgatókönyv fog megvalósulni, Európában és Magyarországon is bizalmat szavazva az emberek valódi problémáira választ kereső jobboldali pártoknak – fogalmazott közleményében Orbán Balázs.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában