Baloldali összefogás

2024.02.03. 18:06

A Karácsony-kabinet ismét egy barátnak kedvezett, ezúttal Pikó András civil szervezetét jutalmazta meg

A Heti Betevő Egyesület nyerte el az idei Év Fővárosi Civil Szervezete címet, csak éppen a főváros azt felejtette el megemlíteni, hogy az egyesület meghatározó embere Pikó András józsefvárosi polgármester.

MW

Pikó András józsefvárosi polgármester (b) és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A politikus feleségével 2014 óta vezetik az egyesület VIII. kerületi szervezetét, így érthetetlen, hogy Karácsony Gergely főpolgármester szövetségesének érdekeltségét miért nem nyilvánította a szavazáson összeférhetetlennek. Nem ez az egyedüli eset, hogy baloldali politikusok hozzátartozójának civil szervezetei előnyhöz jutnak másokkal szemben – írja a Magyar Nemzet.

A főváros közleményében azt írja: 

Karácsony Gergely főpolgármester 2024. január 26-án döntött arról, hogy 2024. február 1-je és 2025. február 1-je között a Heti Betevő Egyesület viselheti Az Év Fővárosi Civil Szervezete címet. A február 1-jei ünnepélyes díjátadón a Heti Betevő Egyesület a Városháza kulcsát, vagyis a vándordíjat a 2023-as Év Fővárosi Civil Szervezetétől, az Utcajogász Egyesülettől vehette át.

A fővárosi önkormányzat 2022-ben alapította Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat.

A díjjal a győztes civil szervezet tevékenységének elismeréseként egymillió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár, a nyertes egy éven keresztül használhatja saját kommunikációs anyagaiban, valamint sajtó- és médiamegjelenéseiben a címet.

A 2021-ben a baloldali városvezetés által alapított Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált tagok rangsorolhatták a pályázó egyesületeket, majd a végső döntést, a legjobb tízet a főpolgármester bocsátotta online szavazásra. Ebből kiderült: Karácsony Gergely olyan egyesületet is engedett szavazásra, amelynek aktív tagja Pikó András józsefvárosi polgármester és felesége. Mi több: őket hirdették ki győztesnek. Egyébként a tavalyi győztes, az Utcajogász Egyesület ahhoz az Udvarhelyi Tesszához kötődik, aki Pikó kampányfőnöke és Részvételi Irodájának a vezetője egyben. Udvarhelyi és Pikó kapcsolata régmúltra tekint vissza, a civil aktivista „Közélet Iskolája” nevű aktivistaképzőjében a józsefvárosi polgármester kuratóriumi tag volt.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában