Illegális bevándorlás

2024.03.08. 22:01

Bakondi György: az EU mentesítené a büntetés alól a migrációt segítő szervezeteket

- Az Európai Parlament és az Európai Bizottság olyan jogszabály megalkotásán dolgozik, amely szerint nem lehetne büntetőjogilag felelősségre vonni az illegális migrációt segítő civil szervezeteket - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 péntek reggeli, Mokka című műsorában.

MW

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bakondi György úgy vélekedett: ez annál is inkább veszélyes, mert nagyon vékony a határ a migránsok segítése és az embercsempészet között, vagyis ebben az esetben minden egyes eset egyedi mérlegelést igényelne. 

További probléma, hogy ezeknek a szervezeteknek sokszor ismeretlenek a létrehozói, nem ismerjük a finanszírozási hátterüket, miközben közreműködnek az illegális határátlépők továbbjuttatásában. 

Kérdés az is, hogy akit például kimentenek a Földközi tengerből, miért jogosult egyben politikai menedékjogra is Európában - fűzte hozzá. 

Úgy vélekedett: a migránspaktum elfogadását azért erőlteti az unió, hogy a jogszabályt még a jelenlegi balliberális túlsúlyú Európai Parlament szavazhassa meg. Ugyanis várható, hogy az Európai Parlamenti választások után változik a testület összetétele. 

Hozzátette, 

a balliberális erőközpontok is érzékelik, hogy a 2015 óta tartó, Európa-szerte terrorcselekményeket és biztonsági fenyegetést okozó menekültáradatot negatívan ítéli meg a kontinens közvéleménye. 

Ezért a paktumban, az emberek biztonságérzetének növelése érdekében, szerepel az EU külső határainak szigorúbb ellenőrzése, illetve olyan gyűjtőtáborok létrehozása a határ közelében, ahonnan könnyebb visszaküldeni az illegális bevándorlókat - mondta 

Bakondi György, aki szerint ezek az intézkedések alkalmasak lehetnek arra, hogy a balliberális erők felhasználják az EP-választás alkalmával támogatottságuk növelésére. 

Ezzel szemben 

Magyarországon a kormány álláspontja világos, és mivel az emberek nagy sokasága utasítja el, hogy migránsok nagy tömegei haladjanak át Magyarországon, a magyar kormány folytatni kívánja az illegális migrációt ellenző politikáját 

- mondta Bakondi György.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában