Aktuális ügyek

2024.04.03. 10:57

Orbán Viktor az EU belső piaci jelentéstevőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt a Karmelita kolostorban 2024. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.

Enrico Letta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén ezért a legfontosabb téma az európai gazdaság versenyképességének helyreállítása volt, valamint a belső piac kiteljesítése újabb területekkel, például a védelmi politikával.

ORBÁN Balázs; LETTA, Enrico; NAGY Márton; BÓKA János; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Enrico Letta korábbi olasz kormányfő (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. április 3-án. A kormányfő mellett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (j2), Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (j3)  és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója  (j4)
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Szóba került az EU bővítési stratégiája és a második félévben esedékes magyar uniós elnökség programja is

– mondta Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában