Korrupciós ügyek

2024.05.01. 13:42

Deutsch Tamás szerint Cseh Katalin a magyar Eva Kaili (videó)

A Momentum továbbra is azzal büszkélkedik, hogyan próbálja gátolni a hazánkba érkező uniós forrásokat. Amikor a Magyar Nemzet erről kérdezte a képviselőt, akkor ő belezavarodott a mondanivalójába, „budapesti városokról" beszélt. A Fidesz EP-listavezetője szerint Donáth Anna és Cseh Katalin arra büszke, hogy a saját hazájuk ellen áskálódnak – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője beszédet mond az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráción Budapesten, az orosz nagykövetség épülete közelében 2024. február 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet arról kérdezte a momentumos politikust, hogy nem érzik-e visszásnak, hogy azért kampányolnak, hogy a hazánknak járó uniós forrásokat visszatartsák. 

Büszke vagyok arra, hogy ezek a fejlesztések már most megvalósulófélben vannak számos kerületben és számos budapesti városban és ööö…számos… ezt fogják bevágni, ugye hogy ezt fogják bevágni?

– zavarodott bele Cseh Katalin a saját mondandójába. 

A Momentum EP-képviselője egyébként meg is erősítette, nagyon büszke arra, hogy állítása szerint elérték, hogy uniós források a kormányt megkerülve jutnak el bizonyos helyekre.

Ez azért is érdekes, mert a Momentum elfelejtette megemlíteni, hogy a közelmúltban több helyszínen is házkutatást tartott a Cseh Katalin nevéhez köthető uniós botránnyal összefüggésben a hatóság. Az ügyben a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz és az elmúlt években már két gyanúsítottat is kihallgattak.

Az ügyre reagálva Cseh Katalin most azt mondta, hogy ez csupán egy propagandatámadás és nem kötődik a nevéhez céges botrány.

Donáth Anna és Cseh Katalin arra büszke, hogy a saját hazájuk ellen áskálódnak

 – monda Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek.

A Fidesz EP-listavezetőjének meglátása, hogy Cseh Katalin a magyar Eva Kaili, hiszen a fent említett céges botrányban megközelítőleg ötmilliárd forintnyi forráshoz jutottak hozzá csalárd módon, és ezért a korrupciógyanús ügyben büntetőeljárás folyik. 

A Magyar Nemzet cikkét itt tudja elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában