hirdetés

2021.12.04. 07:00

Beruházás megkezdése Szolnokon EU támogatásból a SZILAJ-2000 Kft-nél

A SZILAJ-2000 Kft. Szolnokon található telephelyén tervezett technológiai korszerűsítést eredményező beruházást, amelyre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében elnyert 190 millió forint európai uniós, feltételesen visszatérítendő támogatást.

 

 

 

 

 

A technológiai korszerűsítés keretében a Szilaj 2000 Kft. széles körű szolgáltatásait fejleszti. A beruházás során a Szilaj 2000 Kft. a tevékenységéhez kapcsolódó szállító járművek javítására szolgáló műhely építését valósítja meg. Az 5000 Szolnok, Abonyi út 089/8 hrsz. alatti telephelyünkön megvalósuló 623 m3 bruttó alapterületű tehergépkocsi javító műhely a meglévő és bővíteni tervezett géppark javítási, karbantartási munkálatait szolgálja.

A műhely épületét a jelenleg is meglévő, de kapacitásában már nem megfelelő műhely mellé kerül elhelyezésre, úgy, hogy a két épület közé egy tárolószín kerül, ahol elhelyezhetők a tehergépkocsik és kisebb javítások is elvégezhetők. Az épületben a javító műhely mellett kialakításra kerülnek a tevékenység végzéséhez szükséges középvezetők irodái és a szerviz szerelők és tehergépkocsi vezetők öltözői és étkező helyiségei.

Az épületen egy 17,1kWp-s komplett napelem rendszer kerül elhelyezésre a villamosenergia részben megújuló erőforrásból történő ellátása céljából. A projekt keretében a következő technológiákkal kerül felszerelésre az újonnan kialakított tehergépkocsi javító műhely: RBT-1013/C2V Kombinált kétsebességes fékpad, DH-12000H4 Holtjáték Vizsgáló, TLT-240SBA Kétoszlopos emelő, FPJ-150-U Aknafenék emelő, GRA-12 Aknaperem emelő, P.I 70M Hidraulikus Prés, TEXA Konfort 712R Klímakarbantartó készülék.

Ezen eszközök a szerelőcsarnokban kerülnek elhelyezésre, és a teherautók javítási és karbantartási munkálatait hivatottak segíteni. Beszerzésre kerül továbbá 1 db KOMATSU WB97S-8 kotró-rakodó gép, 1 db ÚJ AMMANN APR 4060 vibrációs lap, valamint 1 db Padkázógép (útszélesítő) HYDROG DG-3000, mely berendezésekkel az útépítési munkák eszközparkjának kapacitásbővítése és technológiafejlesztése valósul meg.

Ezenfelül 1 db Acer Aspire 7 A715 notebook kerül beszerzésre az irodai munkák ellátásának fejlesztése érdekében. Az új szerelőcsarnok megvalósítása, illetve a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzések jelentős része a 4941 '08 Közúti áruszállítás tevékenységünkhöz kapcsolódik, hiszen a szerelőcsarnok, és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzések az áruszállításban használt gépparkunk kiszolgáló, javító technológiája lesz. A kotró-rakodó gép, vibrációs lap és a padkázógép a 4211 '08 Út, autópálya építése tevékenységünkhöz kapcsolódik, tárolásuk az új szerelőcsarnokban valósul meg.

A projekt keretében továbbá 4 fő munkavállalónk vesz részt IKT képzésben (Excel haladó ismeretek) az informatikai ismeretek bővítése céljából, valamint munkavállalói értékelési rendszerek kialakítása témakörben tanácsadást veszünk igénybe a munkavállalói elköteleződés fejlesztése érdekében. A fejlesztés tervezett befejezése 2023.08.31.

A projekt a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 pályázati felhívás keretében valósul meg. A fejlesztés eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy a cég 51 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 2 munkahelyet tud teremteni. A projekt 2021.11.15.-én megkezdésre került.

A projektről bővebb információt a www.szilaj2000.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

SZILAJ-2000 Fuvarozó és Szolgáltató Kft.

Elérhetőség: Balogh Zsuzsanna: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában