Hirdetés

2023.01.25. 11:51

Túl a 3,5 milliomodik kerékpáron

Több mint 20 éves stabil magyarországi jelenléttel büszkélkedhet a holland Accell Grouphoz tartozó Accell Hunland Kft., mely mára a hazai elektromoskerékpár-gyártás központja.

A vállalat 2022-ben újabb mérföldkőhöz érkezett, kereken 20 évvel ezelőtt, 2002. augusztusában gördült le gyártósoráról az első kerékpár, egy Hercules (WAVE 7) típusú normál kerékpár, miután az Accell Group a Hercules márka gyártási tevékenységét Németországból ide helyezte át.

A vállalat eredményeihez nagy mértékben hozzájárult, hogy az elektromos kerékpárok népszerűsége folyamatosan nő - elsősorban Nyugat-Európában, de Magyarországon is egyre nagyobb fejlődést mutat a kerékpáros kultúra.

A gyár 2001-es indulásakor még a hagyományos közép- és felső-közép kategóriájú kerékpárokra volt kereslet, főleg a német piacon, azóta viszont a kerékpáripar hatalmas átalakuláson ment keresztül, és a növekvő igényekre és technológiai fejlődésre reagálva a gyár 2009-ben belekezdett az elektromos kerékpárok gyártásba is.

Szabó-Lukovszki Béla, az Accell Hunland Kft. ügyvezetője

Az itt készülő Pedelec (Pedal Electric Cycle – pedálszenzoros) meghajtású kerékpárok a pedálerő megnövelésére alkalmas beépített, kis teljesítményű villanymotorral rendelkeznek, Yamaha- vagy Bosch-gyártmányú lítium-ionos akkumulátorokkal készülnek, így akár 170 km megtételére is képesek elektromos segédhajtással. 

Az e-bike-ok térhódításának eredményeként mára a teljes értékesítés 100%-át az elektromos kerékpárok adják.

A hangsúly a német piacról fokozatosan a nyugat-európai országok többségére irányult, és a gyártásban megjelentek a csúcskategóriás termékek is.

2022. november 29-én legördült a gyártósorról a 3,5 milliomodik kerékpár is, mely egy Haibike Lyke 10-es modell lett. A gyár portfóliója olyan jól ismert kerékpármárkákat tartalmaz, mint a Haibike, a Winora, a Ghost, a Lapierre, vagy a Raleigh.

Haibike Lyke 10-es modell

Az Accell Hunland Kft-t Magyarország 100 legnagyobb vállalata között tartják számon, 2021-ben a térség Top 50 rangsorolásában a harmadik helyet kapta. Vezetése elkötelezte magát az ökológiai lábnyom csökkentésére, ennek érdekében a vállalat az elmúlt években már számos intézkedést hozott: többek között bevezette a létesítményekben a LED világítást, a szelektív hulladékgyűjtést, a környezetbarát festési technológiát, de folyamatosan keresik a további energiaoptimalizálási lehetőségeket is, így például azt is, hogy a gyár energiaszükségleteit hogyan lehetne napelemekkel előállítani. A gyár 2019-ben megszerezte az ISO 14001 környezetirányítási tanúsítványt.

Az Accell Hunland eltökélt célja, hogy a cégcsoporton belül úgy pozícionálja magát, hogy még sokáig segíthesse a térség családjainak megélhetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában