Hirdetés

2023.05.10. 12:43

3 hazai túraútvonal csodaszép látnivalókkal

PR cikk

Forrás: cherrisk

A tavasz beköszöntével újjáéled a természet, előbújnak a föld alól a meseszép virágok és zöldbe borulnak a fák! Ez az időszak kétségkívül tökéletes arra, hogy kisebb kirándulásokat, túrákat szervezzük a családunkkal és a barátainkkal. Most 3 olyan hazai kirándulásötletet gyűjtöttünk össze, ahol a látnivalók a túraútvonalon elképesztően csodásak, a túra közben kellemes madárcsicsergés és a tavasz illata vesz körbe minket! A megtett kilométerekért pedig a látvány és a kilátás biztosan kárpótol!

1. Badacsony: túrázás a Balaton körül

A badacsonyi túraútvonalakon káprázatos panorámákban és földtani érdekességekben lehet részünk - és persze ne feledkezzünk el a híres badacsonyi borokról se!

A Tűzgyűrű tanösvény mindössze 4,6 km hosszú, ezért akár gyerekekkel is bátran vállalható. A kirándulás során tíz állomás mentén ismerhetjük meg a vulkánok világát, illetve a Balaton és a Badacsony kialakulásának történetét. Sőt, a túra alatt akár tesztelhetünk egy legendát is: a Rózsa-kőről úgy tartják, hogy varázserővel rendelkezik és ráülve szerelembe eshetünk!

2. Irány a Zemplén!

A Zemplém is ideális helyszínt biztosít, ha lélegzetelállító kilátást, bájos falvakat, magas hegycsúcsokat, történelmi várakat és gyönyörű erdőket keresünk. Akár gyalogosan, akár kerékpárral is elindulhatunk a zempléni túraútvonalakon.

Sárospatak közelében található Megyer-hegyi Tengerszem, hazánk egyik legszebb természeti csodája, amit egyszer mindenkinek látnia kell! A tengerszemet körülölelő természet, és a régi malomkőbánya különleges élményt és hangulatot áraszt magából!

3. Pilis: csodák a fővárostól pár kilométerre

A Pilis hegység számos egyedülálló természeti csodát rejt magában: meredek hegyoldalak, szűk szurdokok, gyönyörű kilátópontok és lenyűgöző ösvények mentén tapasztalhatjuk meg a természet nem mindennapi erejét. A Pilisben található például a Rám-Szakadék, a Vaskapu-szikla, Dobogókő, Prédikálószék, a Dera-szurdok és a Holdvilág-árok is, melyek mindegyike rendkívüli élményt nyújt a túrázók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában