Hirdetés

2024.03.05. 08:53

Raktáros állást keresel Dunaújvárosban? Íme néhány fontos tudnivaló!

Különböző raktáros pozíciók betöltőire gyakran mutatkozik igény Dunaújvárosban, így meglehetősen gyakoriak az ilyen jellegű hirdetések az egyes állásportálok kínálataiban. Ez persze nem meglepő, hisz a raktárosok kulcsfontosságú szerepet játszanak a logisztikai folyamatok hatékony működésében. Mutatjuk, mit érdemes még tudnod ezen állásokról, és milyen lehetőségek adódhatnak a városban!

PR cikk

Raktáros, logisztikai állás Dunaújvárosban

Forrás: freepik.com

Mi a raktárosok feladatköre?

A raktárosok a logisztikai lánc fontos szereplői, akik alapvetően az áruk hatékony, biztonságos és jól követhető tárolásáért felelnek a raktárakban, logisztikai központokban. A mindennapi munkájuk kiemelt jelentőséggel bír a vállalatok működésére nézve, hisz tevékenységük révén biztosítják az áruk zavartalan mozgását és az ügyfelek időben történő kiszolgálását.

Mindezt több különböző feladat elvégzésén keresztül teszik. Ebbe beleértendő például a beérkező áruk fogadása, illetve a szállítandó áruk előkészítése, amelyek megkerülhetetlen tevékenységei a munkakörüknek. Előbbi esetében ellenőrzik és nyilvántartásba veszik a beérkező áruk mennyiségét és minőségét, illetve elhelyezik azokat a megfelelő helyen a raktárban. A kiszállítások előkészítése alkalmával pedig gondoskodnak az áruk elérhetőségéről, valamint lépéseket tesznek a biztonságos szállítás érdekében, azaz például csomagolják, raklapokra helyezik és rögzítik az árukat.

A raktárosoknak az anyag- és árumozgatáson túl bizonyos adminisztratív teendőik is akadhatnak. Felelősek lehetnek például a raktárkészlet rendszeres ellenőrzéséért és frissítéséért a raktárkezelési szoftverben, így biztosítva az áruk pontos nyomon követhetőségét. Mindemellett pedig általános feladatuk, hogy gondoskodjanak a raktári rend és tisztaság fenntartásáról, valamint a munkavédelmi előírások és biztonsági szabályok betartásáról.

Milyen lehetőségek adódhatnak Dunaújvárosban?

A raktáros pozíciók az egyik leggyakrabban elérhető álláslehetőségnek számítanak a logisztika berkein belül. Ezen állítás Dunaújváros esetében ugyancsak megállja a helyét, amint azt a város álláspiacára specializálódott DunaujvarosAllas.hu is alátámasztja. A portálon már több alkalommal is elérhetőek voltak raktáros pozíciók, olykor különböző címszavak alatt: https://dunaujvarosallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Az általános raktáros megnevezés mellett előfordult többek között, hogy targoncást kerestek, amely pozíciók kapcsán az ellátandó feladatok szintén a raktározáshoz kötődnek. Emellett arra is volt több precedens, hogy a raktáros felelősségek egyéb teendőkkel is kiegészültek: kerestek már például raktáros-karbantartót és gépkocsivezető-raktárost is a portálon keresztül. Az álláskínálat tehát meglehetősen színes a raktáros munkakörök esetében.

Kik pályázhatják meg eséllyel a raktáros pozíciókat?

A raktáros pozíciók jellemzően könnyen megugorható feltételeket támasztanak a pályázók felé, vagyis sokak számára elérhetőek lehetnek. A végzettség tekintetében általában a középfokú képesítés az elvárt, de olykor akár az alapfokú képesítéssel rendelkezők is eséllyel

pályázhatnak. Ami viszont sok esetben kiemelt elvárásként jelenik meg, az a targoncás jogosítvány megléte, hisz az anyagmozgatás rendszerint targoncák segítségével történik.

Emellett az adminisztratív teendőkből adódóan számítógépes ismeretekre is szükség van a helytálláshoz, különös tekintettel például az MS Office programokra. Összetettebb raktárosi pozíciók esetén a B kategóriás jogosítvány és különböző gépkezelői engedélyek szintén megjelenhetnek az elvárások között. A személyes tulajdonságok esetében pedig a jó fizikai állóképességre, a rendszerszemléletre, a pontosságra és a rugalmas hozzáállásra szoktak fontos szempontként tekinteni a munkáltatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában