hirdetés

2021.06.03. 00:00

Alföldi ASzC Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületenergetikai fejlesztése

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, mely fejlesztés során az iskola épületének korszerűsítése valósult meg. A projekt célja, az épület energiahatékonyságának javítása, mely célt szolgálja az iskolaépület nyílászáróinak a cseréje.

A kivitelezés keretében megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje 74,1 m2-en, a padlás utólagos hőszigetelése 213, 65 m2-en, a homlokzat utólagos hőszigetelése 210 m2-en, egyúttal megvalósul az épületgépészeti fűtésrendszer korszerűsítése, mely tartalmaz 14 db radiátor cserét, 38 Fan-coil beépítését és 40 db termoszszelep cserét. Továbbá kialakításra kerül egy napelemes rendszer, melynek teljesítménye 49,59 kWp (174 db 285 Wp napelem), valamint egy hőszivattyú beépítése melynek teljesítménye 60 kW.

A kivitelezési munkálatok 2020. decemberében fejeződtek be, a projekt várhatóan 2021. áprilisában zárul.

A beruházás teljes összege 178 567 733 Ft, a támogatás intenzitása 100%.

A fejlesztés eredményeként az Alföldi ASzC Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.

Az Alföldi ASzC Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületenergetikai fejlesztése, a KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében megvalósított beruházás az BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósult meg.

Felújítás előtti állapot:

Felújítás utáni állapot:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában