hirdetés

2021.04.06. 15:39

Így lesz boldog kamasz gyereked!

Egy kamasz gyerek szobája millió titkot rejt: ágy alatt megbúvó tavalyi penészes szendvicsek, rég elfeledett fél pár zoknik és jellegzetes, terjengő pubertás „illat” fogadja a látogatót, már amennyiben van olyan szerencsés, hogy megkapja a belépési engedélyt.

PR cikk

kép 1 _ [HiData / Pepita.hu / szoljon.hu / 2021.03.25] Így lesz boldog kamasz gyereked!

Forrás: pexels.com

Egyszerre rémesen nehéz és imádnivaló korszak ez gyermeked életében, az az egy viszont biztos, hogy van néhány „trükk”, amivel mosolyt csalhatsz flegma kis arcára, és tökéletesen kamasz kompatibilissé tehetitek az együttélést.

Ha gyermeked a nap 24 órájából legszívesebben 25-öt képernyő előtt töltene, pláne, ha gyakran hallod tőle az Xbox, a PS („pées”=PlayStation) és hasonló furcsa és/vagy számodra értelmezhetetlen kifejezéseket, akkor biztos lehetsz benne, hogy semmivel nem teheted boldogabbá, mint egy gamer szék megvásárlásával. Ez a kifejezetten játékhoz tökéletesített forgószék funkcióját tekintve hasonló, mint egy klasszikus irodai szék: kiválóan alkalmas arra, hogy használója hosszú órákat töltsön el benne ülve, miközben garantálja a helyes testtartást és kényelmes marad. Van azonban egy óriási különbség, ami első pillantásra is szembetűnő: egy átlagos, irodai gurulós szék külalakja általában visszafogott, mondhatni, semmilyen, míg a gamer székek elképesztően trendi, versenyautó ülésre hajazó kinézete annyira menő, hogy nincs az a megszállott gamer gyermek, aki ne vágyna egy ilyenre. És így biztos lehetsz benne, hogy ha már „annyit kockul ez a gyerek”, legalább egészséges körülmények között teszi.

Tartsd tiszteletben a határait azzal, hogy nem lájkolod a bejegyzéseit! Facebook, Instagram, TikTok – minden generációnak megvan a maga kedvenc social media felülete, de ez nem véletlenül alakult így. Először a Facebook generáció menekült át az Instagramra, majd az Instagramon nevelkedettek a TikTok-ra, amint megjelentek a lelkesen lájkoló és kommentelő szülők. Persze a cyber bullying (online zaklatás) korában mindennél fontosabb, hogy szülőként megóvd gyermekedet az online tér sötét oldalától, de ne kommentelj a posztjai alá, mert az neki nagyon ciki.

Helyette próbáld a fizikai valóságban kiépíteni a kontaktust, azzal, hogy közös élményekkel gazdagodtok. Figyeld meg, hogy mik azok a dolgok, amik iránt érdeklődik és segíts neki, hogy megismerkedjen vele. Akár az autók érdeklik vagy éppen a főzés felé nyílik a kíváncsisága, esetleg nyitott egy jó kis közös társasozásra, ragadd meg az alkalmat és kóstoljatok bele együtt valami újdonságba! Ha szükségetek van hozzá eszközökre is, keresd fel a Pepita.hu-t, ahol jobbnál jobb családi holmikat találsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában