SZOLNOK

2017.07.05. 17:47

Motoroktól séfekig: ilyen lesz a nyár az Agórában

A ­megyeszékhely kulturális életében is beköszöntött a nyár, több ­izgalmas programmal készül ­júliusban az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ – ezekről számoltak be tegnap sajtótájékoztatón.

Szarvák Emese

Rögtön a mostani hétvégével indul a Tisza-parti Nyár rendezvénysorozat, ami már tizennyolcadik alkalommal gazdagítja a nyári események kínálatát. A programok sora a már hagyományosnak számító Akikért a zene szól emlékkoncerttel indul pénteken és szombaton, melyen szolnoki és a városhoz kötődő zenészek lépnek fel. A tavalyi siker után idén is lesz fotó- és relikviakiállítás is.

– Július 15-én folytatódnak a programok – tette hozzá Hajnal Anna, az Agóra szervezési csoportvezetője. Napközben a második Garage Fesztivál, hangulatos rock and roll utca, pin-up fodrászat, grillterasz, koktélbusz és sok más érdekesség, este pedig koncertek várják a Hild téren a közönséget.

Idén újdonság a programban, hogy lesz motorszépségverseny, de nemcsak járgányukat, útitársukat is megmutathatják a jelentkezők, legyen az a kedvesük vagy éppen kisállatuk.

Ismét megnyitja egy éjszakára kapuit a városháza, július 14-én a Városházi Est kínál különleges élményt az érdeklődőknek.

– Szalay Ferenc polgármester köszöntője után megnyílik a Szolnoki Művésztelep kiállítása, este hét órától pedig színpadi programokkal készülünk, fellép többek között a Magyar Zsonglőr Egyesület, a Kiugró tehetséges fiataljai és Kanizsa Gina is – sorolta a programot Zombori Tímea, az Agóra kulturális szervezője.

A júliust a hónap utolsó hétvégéjén a Séf Randevú gasztro-kulturális rendezvény zárja, ahol öt séf tizenöt ételét kóstolhatjuk majd meg. A kétnapos esemény mindkét napján lesz esti szabadtéri főzőshow, mégpedig az ismert séffel, a Konyhafőnök 2016 nyertesével, Németh Ádámmal. Az még egyelőre meglepetés, hogy milyen ételek készülnek, de az biztos, mindenki megtalálja majd a kedvére valót – hangzott el a sajtóeseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!