Sport

2008.09.10. 20:18

Győzelemmel mutatkozott be az Olaj

Megkezdte felkészülési meccseinek sorozatát a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapata.

Varga Csaba

Szolnoki Olaj KK—Univer-Kecskemét 75-67 (16-14, 27-17, 15-24, 17-12)
Kunszentmárton, 400 néző. Vezette: Gaál, Balogh, Fodor
OLAJ: Coleman 29/18, Cziczás 11/9, Tóth V., Cseh, Koutsopolis 20. Csere: Gaál 9/3, Harazin 6, Szabó P. Edző: Pór Péter
UNIVER: Haynes 17/9, Tóth P. 5/3, Szabó Zs. 27/12, Horti, Volcy 13/6. Csere: Tornóczky 5, Puszta, Kovács Á. Edző: Zsoldos András.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 9-6, 15. p.: 35-21, 27. p.: 50-47, 36. p.: 67-63.
A két szomszédvár csapata ezúttal a kunszentmártoni Dani Margit sportcsarnokban randevúzott egymással, az előkészületek jegyében. A honi kosárlabdában megszokott, hogy az együttesek jó része idényről-idényre változik. A Kecskeméten is nagy volt a jövés-menés, náluk Jean-Cloude Tornóczky és Molnár András számít új fiúnak. Az utóbbi  játékos Horváth Ákossal egyetemben a válogatott olaszországi Eb meccsén szerepelt szerdán késő este. Két légióst, az amerikai DeAndre Haynes-t és a kanadai Ricky Volcyt épp ezen a meccsen tesztelték az Univer vezetői.  Az Olajnál most mutatkozott be a két új légiós, a görög-szerb kettős állampolgárságú center, Duszan Kucopulosz és az amerikai hátvéd, Jerome Coleman és a válogatottnál is számításba vett Váradi Kornél. 
A mintegy háromszáz főnyi Olaj-tábor nagy örömére hamar hozzáláttak a kedvencek a pontgyártáshoz. Különösen Koutsopolis és Coleman termelte a kosarakat. A 14. percig csak a két légiós dobott pontot a szolnokiak soraiból. A folytatásban aztán Harazin és az agilisan játszó Gaál is betalált az Univer kosarába, a másik oldalon pedig különösen Szabó Zsolt árult el jó dobóformát.
A fordulást követően Coleman és Szabó Zs. valóságos dobóversenyt rendezett egymás között. A későbbiekben Haynes és Cziczás is közbe szólt egy-egy triplával. A hajrá kezdetére felzárkóztak a kecskemétiek és ki is egyenlítették hátrányukat. Az utolsó négy perc azonban már egyértelműen az Olajé volt, Coleman jó irányításával és Koutsopolis palánk alatti teljesítményével az Olaj hozta első felkészülési meccsét. A lefújást követően a szolnoki drukkerek felállva ünnepelték kedvenceiket. Kezdésnek jó volt ez a meccs, bár még a bajnoki rajtig öt hét van hátra és addig még formálódhat a szolnoki csapat.
Poór Péter: — Örülök, hogy az első meccsünkre rengetegen elkísértek bennünket. Tudjuk, hogy miben kell még javulnunk, voltak azonban jó periódusaink is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!