Sport

2008.12.19. 10:00

Gazdára találtak a díjak

Mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk, csütörtökön este is hatalmas érdeklődés kísérte a Kővári Tamás az Egészséges Életért Közérdekű Alapítvány gálaműsorral egybekötött díjátadó ünnepségét, amit Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban rendeztek meg.

Varga Csaba

Tegnap este immár tizenkettedik alkalommal adták át két fő részére a Kővári Tamás-díjat. Az elismerések emlékplakettből és az adományozást igazoló oklevélből állnak, mindezekhez pénzjutalom is társul. dr. Magyar Attila, az Egészséges Életért Közérdekű Alapítvány Kuratóriumának elnöke jelentette be, hogy ebben az esztendőben az aktív sportolói kategóriában Sarudi Pál, a Szolnoki Mezőgép KKK kiválósága kapja az elismerést. Sarudi Pál kétszeres csapatvilágbajnoki aranyémes kenus, emellett világ- és Európa-bajnoki dobogós helyezéseket szerzett, és nem utolsó sorban sokszoros magyar bajnok.

A sportszakember kategóriában Hollóy Tamás kapta a Kővári Tamás-díjat, aki testnevelő tanár, súlyemelő szakedző és nemzetközi versenybíró. Sportvezetőként 17 évig volt a Szolnoki MÁV-MTE ügyvezető elnöke, most a Szolnoki Főiskola-Közgép Vízilabda SC klubigazgatója. Gratulálunk mindkettőjüknek az elismeréshez!

A díjátadást követő fergeteges sikerű gálán felléptek: a Sprint DSE versenyzői, Kertész Marcella színművésznő, a Közgé Singers kórus, Erős Laura zongorista, Gulyás Máté ütős és Ugró Béla ütőtanár, az Aba-Novák Kulturális Központ balettnövendékei, a Kodály Zoltán Általános Iskola gúlacsoportja, a Pelikán SE fit-kid versenyzői, a Széchenyi Körúti Általános Iskola tánccsoportja, a Tisza Nyugdíjas Klub énekkara, a városi óvodák pomponosai, az Extrém Sport SE break dance tánccsoportja, a Böbe és Pete énekes duó és az UM Aerobik Klub és Fitness Klub versenyzői.

Emlékeztetőül: az eddigi díjazottak névsora 1997-től napjainkig
1997: Bertalan Imréné nyugalmazott iskolaigazgató, Kővágó Zoltán olimpiai ezüstérmes diszkoszvető.
1998: dr. Szentistvány József vívósportvezető, Ivánfi Brigitta magyar bajnok kerékpáros.
1999: Furkó Kálmán karatemester-sportvezető, Polónyi Tamás magyar bajnok atléta tízpróbázó.
2000: dr. Kaposvári Kázmér,a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Rt. elnök-vezérigazgatója, Szellő Imre olimpiai ötödik helyezett ökölvívó.
2001: Nagy Imre triatlon-sportvezető, Uj Bianka világbajnoki bronzérmes aerobikversenyző.
2002: Kocsis István testnevelő tanár, atléta-mesteredző, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.
2003: Urbán Lajos vízilabda-mesteredző, Szabó Kornél kétszeres junior evezős világbajnok.
2004: Acsay Attila kosárlabdaedző, sportvezető, Folláth Vivien világbajnoki aranyérmes kajakozó.
2005: Mohi Zoltán válogatott vízilabdázó, edző, Karakas Hedvig kétszeres ifjúsági Európa-bajnok dzsúdós
2006: Lesskó László asztalitenisz-edző, sportvezető, Cziczás László kosárlabdázó, a bajnok és kupagyőztes Olaj KK csapatkapitánya.
2007: Polgár Ágnes testnevelő tanár, edző, Varga Tamás világbajnoki ezüstérmes ejtőernyős versenyző.
2008: Hollóy Tamás súlyemelő-edző, sportvezető, Sarudi Pál világbajnoki aranyérmes kenus.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!