Sport

2009.05.21. 13:19

Győzelem a pólósok szezonzáróján

Az alsóházi rájátszásban a 9–12. helyért zajló mérkőzésen a Szolnoki Főiskola-Közgép VSC legénysége egy góllal nyert a már kieső Fehérvár otthonában.

Varga Csaba

Az első helyet kivéve minden más pozíció eldőlt a vízilabda-bajnokságban. Az aranycsata, melyen a címvédő Vasas és a trónkövetelő Eger lesz érdekelt pénteken este fél nyolckor kezdődik Budapesten, a Komjádi uszodában. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. Az már korábban eldőlt, hogy bronzérmet a Domino-Honvéd szerezte meg a Ferencváros előtt. Az ötödik hely a Szegednek, a hatodik az Újpestnek, a hetedik a Pécsnek, míg a nyolcadik a BVSC csapatának jutott.

Az alsóház végső sorrendjét zárókör volt hivatott eldönteni. A Szolnoki Főiskola-Közgép VSC együttese a már biztos kieső Fehérvár otthonában csobbant a vízbe. A hazaiak közel sem úgy játszottak, amint akiknek mindegy a végeredmény. Sőt előbb kettő, majd három gólos hátrányból is fordítottak Heszék. Sőt a zárónegyedben, két és fél perccel a vége előtt már 11-9-es állást mutatott az eredményjelző tábla. Munkácsi Róbert duplájával azonban egyenlített a Szolnok. A végjátékban előbb a Fehérvár megkapta kilencedik emberfórját, amit elhibázott. Majd a mienk is emberelőnyös helyzetbe kerültek — ez volt az ötödik —, amit Hangay Zoltán három másodperccel a vége előtt gólra váltott, 11-12. 

A Tisza-parti csapat tehát győzelemmel zárta az évadot. Mivel az OSC 21-9-re verte a Szentest, az előbbiek a kilencedik, a szolnokiak a tizedik, a szentesiek a tizenegyedik, míg a fehérváriak a tizenkettedik, kieső helyen végeztek.  

A mérkőzés jegyzőkönyve

Fehérvár PSE—Szolnoki Főiskola- Közgép VSC 11-12 (1-3, 3-2, 5-3, 2-4)
FEHÉRVÁR: VERES – Tusa 1, DEME 2, ROM 2, Farkas P., TÓTH B. 2, HESZ 2. Cs: Vrezgó 2, Gelley. Edző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: Szegi – HANGAY R. 2, Ridzyk, HANGAY Z. 4, Süveges, Pásztor, MUNKÁCSY 3. Cs: Nébald (kapus) NÉMETH D. 2, Józsa, Kovács G. 1, Soós, Cunliffe, Tóth P. Edző: Cseh Sándor

Dabrowski Norbert: — Ha most bármit is mondanék, életem végéig eltiltanának...
Cseh Sándor: — Ezt a győzelmet a Fehérvár ugyanúgy megérdemelte volna, mint mi. Voltak apróbb csalódásaink, de köszönöm a csapatnak az egész évet.

Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!