Sport

2009.05.27. 14:45

Új elnökség a MÁV SE élén

Küldöttközgyűlését tartott a minap a megye legnagyobb sportegyesülete, a Szolnoki MÁV SE, amelynek élére új elnökséget választottak.

Varga Csaba

Azt az időszakot éljük sajnos, mikor egyik napról a másikra sportklubok tűnnek el a süllyesztőben. Ma már szenzációszámba megy, ha egy sportegyesület éveken át működik  Ezért is kuriózum, hogy jövőre százesztendős lesz a Szolnoki MÁV SE, amelyik 1910-ben alakult meg.

Erről is szó esett a klub küldöttközgyűlésén, hogy méltóképpen akarják majd megünnepelni a centenáriumot 2010. május 11-én. Mint azt Pataki József, a klub ügyvezető elnöke elmondta, az ünnepség megszervezése, a beszámolók, a pénzügyi terv elfogadása és az alapszabály módosítása mellett vezetőséget is választottak a küldöttek. A klub új társadalmi elnöke a leköszönő Pintér Lajos helyett Balasi Péter lett. Egyébiránt Balasi Péter évtizedek óta tagja a szolnoki klubnak, egykoron versenyzőként, majd edzőként, mostanság a szakosztály elnökeként dolgozik a sportszakember. A leköszönő elnök Pintér Lajos sem válik meg a klubtól, hiszen tagja marad az elnökségnek, és tekeszakosztályt is tovább irányítja.

— Vajon, melyek lesznek az első és legfontosabb feladataik? — kérdeztük Balasi Pétert.
— Ifjúság elleni bűntettnek számít a Véső úti sporttelep állapota, hiszen ez utóbbi létesítményben edzenek sportolóink, finoman szólva is mostoha körülmények között. Tudjuk, hogy a tulajdonos MÁV Rt. eladásra kínálja a létesítményt, és tárgyal ez ügyben a szolnoki önkormányzattal, de egyelőre nincs előrelépés. Remélhetőleg hamarosan közelednek majd az álláspontok a felek között. Ami viszont jó hír, a klub mind a kilenc szakosztálya működőképes, hála a szakosztályok irányítóinak. Teszem hozzá, egyiküknek sincs könnyű dolga, egyrészt a létesítményhelyzet, másrészt az anyagiak miatt. Mindezek orvoslása lesz az elnökség egyik legfontosabb feladata — nyilatkozta Balasi Péter.

A MÁV SE elnöksége
Társadalmi elnök: Balasi Péter. Elnökhelyettes: Szabó István. Tagok: Drávucz Sándor, Gazdag Sándor, dr. Nagy Imre, Pintér Lajos, Rózsa József, Somogyi Imre, Tóth Dénes. Ügyvezető elnök: Pataki József.

Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!