Sport

2011.07.11. 07:45

Eldőlt: nem indul a szolnoki női kosárcsapat az NB I. A-ban

Ami az elmúlt hetek, hónapok során már hallható volt a zuhanyhíradóban, mostanra teljesen biztossá vált: a Szolnoki NKK női kosárlabdacsapata ősszel nem indul az élvonalbeli bajnokságban.

G. G.

A hölgyeknél a júliusi Európa-bajnokság, valamint az azt megelőző pótselejtező-sorozat miatt korán lezárultak a bajnoki küzdelmek. A kék-sárgák április 13-án vívták utolsó mérkőzésüket, amelyen sima vereséget szenvedtek a Baja otthonában, s a felsőházi rájátszás során egyetlen meccset sem nyerve, nyolcadik helyen végeztek.

Értesüléseink alapján a vezetők korántsem voltak elégedettek a csapat teljesítményével, mely szerintük jócskán többre lett volna képes az általa mutatottnál. Nem tudni, a várakozáson aluli szereplés mekkora hatással volt a későbbi fejleményekre, ám ahogy telt-múlt az idő, kosaras berkekben egyre gyakrabban lehetett hallani arról, hogy bizonytalanná vált az együttes jövője. A pletykákat igazolta, hogy az utóbbi időben csak távozókról szóltak a híradások a szolnoki hölgyek háza tájáról. Kevesebb mint egy héttel a július 15-i nevezési határidő lejárta előtt megkerestük Tóth Attila ügyvezetőt, aki kérdésünkre megerősítette: nem lesznek ott az élvonalbeli pontvadászat következő kiírásában.

Hogy Tóth Attila szerint hogyan jutott ide a klub, és hogy ezek után miként látja a női kosárlabda jövőjét Szolnokon, megtudhatja az Új Néplap hétfői számából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!