Sport

2017.06.19. 12:00

Jól szerepeltek a szolnoki versenyzők a hétvégi válogatón

A plovdivi Európa-bajnokság és a racicei világbajnokság volt a tét a hétvégi szegedi válogatóversenyen.

Varga Csaba

A férfikajakosoknál az 1000 méter helyett az 500 került fókuszba, mert az idén a rövidebbik távon küzdenek meg a négyesek – írta a szövetség honlapja. Természetesen a Közgép-Szolnok versenyzői is vízre tették hajóikat.


Közülük a rutinos kenus, a többszörös csapatvilágbajnok Sarudi Pál több számban is érdekelt volt. Azt tudni kell, hogy Sarudi az idén új párral, az újpesti Fekete Ádámmal indul a versenyeken. Már a világkupán is jól ment a páros, hiszen dobogón végeztek, most az 1000 méteres, olimpiai távon bizonyították, hogy számolni kell velük. Csupán kis különbséggel kaptak ki a  Mike Róbert–Korisánszky Dávid duótól, de legyőzték a végső sikerre is esélyesnek tartott Vasbányai Henrik–Kiss Tamás párost. Érdekesség, hogy az 500 méteres távon is ugyanez volt a befutó.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A rutinos szolnoki kenus, Sarudi Pál is remekelt | Fotó: Csabai István
[/caption]


A kajakosoknál a válogató egyik legizgalmasabb döntője a férfipárosok 1000 méteres futama volt, amelyben sokáig úgy tűnt, rajt-cél győzelmet arat a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, valamint Bárdfalvi Márk, az utolsó métereken azonban meglepte őket a honvédos Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert, akik a hajrában nyertek. Sőt, az utolsó métereken a szolnoki Kugler Attila az újpesti Pauman Dániellel az oldalán csaknem meglepte az utóbb emlegetett két párost, de végül meg kellett elégedniük a harmadik hellyel. Ötszáz méter párosban a szolnoki Bogár Gábor, a balatonfüredi Noé Zsomborrral az oldalán a második helyen végzett a Tótka Sándor–Nádas Bence páros mögött.


Szót ejtve a hölgyekről is, a szolnokiak kajakosa, Bodonyi Dóra az elmúlt hetekben világkupa-futamokat nyert az 1000 méteres távon. Sajnos, a Maty-éren megszakadt Dóra jó sorozata, ugyanis egyesben kikapott Takács Tamarától (Vasas). Emellett Dóri az utóbbi távon párosban Mihalik Sárával (Multi SE) második lett. Az 500 méteres, olimpiai távon pedig Farkasdi Ramónával (BHSE) egy párt alkotva, a harmadik helyen végeztek.

A háromnapos válogató az 5000 méteres versenyekkel zárult, ezekben a
kajakosoknál Solti László (Vasas), illetve Bodonyi Dóra (Szolnok), a
kenusoknál pedig Varga Dávid (Győr) győzött.

A következő válogatót július 6–9. között Szolnokon rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!