Strandfoci

2017.08.08. 11:40

Jászberény nyerte a XXII. Tűzkakas strandfocikupát

A hétvégén játszották a XXII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság döntő mérkőzéseit a paksi ürgemezei strandon.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el, miután a fináléban 3:1-re legyőzte Kiskunhalas együttesét. Idén huszonnégy csapat nevezett a bajnokságra, a döntőben tizennyolcan küzdöttek a vándorkupáért – tették mindezt a negyvenfokos hőségben, a paksi strand forró homokjában.

A hétvégi döntő a két héttel korábban megrendezett selejtezőt követte. A csapatokkal népes családi szurkolótábor is érkezett, amelynek tagjai végigizgulták a meccseket és hangos szóval biztatták a játékosokat.

A küzdelem nem csak a pályákon folyt, a gyerekek olykor vérre menő harcot folytattak a labdáért. Mások homokvárat építettek, vagy a medencében pancsoltak anyával, míg apa rúgta a bőrt.

A tavalyi győztes paksiaknak idén nem sikerült a címvédés. Most a kilencedik helyen végeztek, miután a pécsi hivatásos tűzoltók csapata ellen vívott kemény küzdelemben 4:2-re alulmaradtak.

A legjobb négy közé jutásért is nagy csatákat vívtak. A szekszárdiaknak nem sikerült a diadal, pedig a végsőig kitartottak, végig 1:0-ra vezettek. Ám a nagy hőségben elfogyott az erejük, a hosszabbításban 4:1-re kikaptak a Jászberény Öregfiúktól.

Az elődöntőben a dombóváriak fogadták Kiskunhalas csapatát, a jászberényiek pedig a Dunaferr együttesét. Ebből a csatából Kiskunhalas és Jászberény került ki győztesen, így Dombóvár a Dunaferr-rel küzdött meg a harmadik helyezésért, a viadal eredménye 4:1 lett az Dombóvár javára.

A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el, miután a fináléban 3:1-re legyőzte Kiskunhalas együttesét.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A bajnokságon a különleges teljesítményeket is díjazták. A legtöbb gólt Tóth István, a Jászberény Öregfiúk tagja lőtte, míg a torna legjobb játékosa a dombóvári Juhász István lett.

A kiskunhalasi Borbás Roland kapuját tudták a legkevesebbszer bevenni, míg a legsportszerűbb csapatnak járó elismerést a legkevesebb személyi hibával játszó szekszárdiak zsebelhették be. – kaptuk hírül a megyei katasztrófavédelemtől.

A torna végső sorrendje:

1. Jászberény Öregfiúk

2. Kiskunhalas

3. Dombóvár HTP

4. Dunaferr

5. Szekszárd HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!