KOSÁRLABDA

2017.08.08. 12:45

Mindkét csapatunk bronzérmes lett a FIBA-tornán

Két napon át Szolnokon, a Tiszai hajósok terén felépített mini-kosárstadionban rendezték meg az U18-as 3x3-as kosárlabda-­Európa-kupa selejtezőtornáját.

Annak ellenére, hogy ­férfi- és női csapatunk is a rendező jogán tagja lesz a debreceni EK-döntő mezőnyének, egyaránt jól szerepelt, és bizonyította, hogy ott a helye a kontinens legjobbjai között.

Lányaink előbb veretlenül lettek csoportelsők, majd a negyeddöntőben a tornagyőzelemre is esélyes olaszokat 11–9-re verték. Sajnos a döntőbe jutás nem sikerült, mert kikaptak a későbbi győztes franciáktól, ezzel a harmadik helyen végeztek.

Férfiválogatottunk, amelynek szövetségi edzője a szolnoki Szarvas Gábor, szintén az elődöntőig masírozott, ahol szoros meccsen kikapott az észtektől, ezzel a harmadik helyen zárt. A tornát Észtország válogatottja nyerte, miután a fináléban felülmúlta az izraeli nemzeti csapatot.

– Elégedett vagyok csapatunk teljesítményével – értékelt Szarvas Gábor.

– Külön öröm, hogy játékunkkal bizonyítottuk, hogy nem csak a rendező jogán lehetünk ott a szeptember eleji debrecei fináléban, hiszen a négy között végeztünk az erős és kiegyenlített mezőnyben.

– Mindenki ki tett magáért, Frank Áron nevét azonban meg kell említenem, a szolnoki kosaras extra játékával sokat tett hozzá csapatunk sikeréhez. A közönségnek pedig külön köszönjük a szurkolást, ennek köszönhetően kiváló hangulatban játszhattunk a tornán.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!