KAJAK-KENU

2017.09.01. 11:29

Bodonyi Dóra öt számban is vízre száll a bajnokságon

Péntektől vasárnapig a szolnoki Holt-Tiszán rendezik meg a kajak-kenu országos bajnokságát.

Évek óta megszokott, hogy az idény utolsó nagy összecsapása a magyar bajnokság, amelyen versenyzőink megszerezhetik a válogatott tagságot az elkövetkező idényre, pontokat szerezhetnek klubjaik számára, és ha netán adódik egy új ötlet a következő idényre, itt le lehet szűrni, működőképes-e, érdemes-e hosszabb távon foglalkozni vele – írta a szövetség honlapja.

Ilyenkor találkozhatunk szokatlan próbálkozásokkal. Természetesen a Közgép-Szolnok legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Bodonyi Dóra több számban is vízre teszi hajóját.

Mint amilyen példának okáért Nádas Bence és Tótka Sándor vízre szállása K-2 1000 méteren. Az ötszáz méter világbajnoki ezüstérmesei közül Nádas hét számban van nevezve, ahogyan a K-4 1000 méteren ezüstérmes honvédos Ceiner Benjámin is, ő párosban Kammerer Zoltánnal közösen méreti meg magát.

De a honvédosok közül húzós hétvégére készülődhet Koleszár Mátyás és Németh Viktor Máté is, akiknek szintén 7–7 számban lesz jelenésük.

Női kajakban a racicei főszereplők közül hét számban van nevezve Takács Tamara, míg öt számban indul a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina, Med­veczky Erika, Lucz Dóra és Bodonyi Dóra is. Utóbbi helyet kapott a női négyesben, amely Takács Tamara, Vad Ninetta, Bodonyi Dóra, Fazekas-Zur Krisztina összeállítás­ban sze­repel.

Férfi kenuban Fekete Ádám előzetesen kilenc indulást tervezett. A kenu szakág érdekessége, hogy párosban ismét együtt száll vízre a világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!