KAJAK-KENU

2017.09.05. 09:41

Remekül sikerült az évadzárás a szolnokiaknak

Többéves hagyomány immár, hogy a magyar bajnoksággal fejeződik be a kajak-kenus versenyszezon.

A Közgép SE-Szolnok rutinos kenusa, Sarudi Pál (elöl) ismét kitett magáért

Fotó: Mészáros János

Azért érdemes még egy utolsó nagy nekirugaszkodást tenni, mivel a jövő évi válogatott keretbe a bajnokság a belépő, ráadásul a versenyzők pontokat szerezhetnek egyesületüknek. Ez pedig a támogatások szempontjából fontos.

A Szolnoki Sportcentrum és ST lapátosai a felnőtt magyar bajnokságon ritkán rúgnak labdába, lévén az egyesület elsődleges feladata az utánpótlás-nevelés.

Ám három bajnoki címet így is sikerült leakasztani. Fehér Annamária parakajak és parakenu 200 méter egyesben lett a legjobb, míg Rigó Imre parakenu 200 méter egyesben nyert aranyérmet.

Horváth Zsolt parakenu 200 méteren pedig másodikként ért célba. Az esztendő utolsó sportcentrumos magyar bajnoki címét a Polgár Máté-Falusi Máté-Tamási Zsombor-Réczi Gergő alkotta egység nyerte az U17-18-as korosztály kajak négyes négyezer méterén.

A Szolnoki Sportcentrum versenyzőit a 2017-es szezonban az alábbi edzők készítették fel a versenyekre: Mihályi Adrienn, Nagy György, Folláth János, Pető István, Sinka Kornél, Rigó Gábor, Nagy András, Zsótér Zoltán, Pálinkás Szilveszter és Bordács Balázs vezetőedző.

A kajak ezer méteres döntőjében második helyen ért célba a Közgép SE versenyzője, Gál Péter. A kenu egyesek egy kilométeres versenyében klubtársa, Sarudi Pál negyedikként zárt.

A kajak párosok versenyében az ugyancsak közgépes Kugler Attila győri párjával lett második, A kenu kettesek között Sarudi Pál egy szegedi fiatalemberrel harmadikként ért célba, míg Csiga János egy KSI-s párral lett negyedik.

A négyesek mezőnyében egy győri és egy dunafüredi versenyzővel megerősítve, Kugler Attila és Bogár Gábor szerzett aranyérmet. A négyesek között is jutott egy szolnoki arany: Bodonyi Dóra is tagja volt a bajnoki négyesnek.

Ötszázon Bogár Gábor harmadik, Sarudi Pál negyedik helyen végzett, míg a női mezőnyben Bodonyi Dórának jutott egy bronzérem. Párosban pedig Lucz Dórával lett harmadik.

Az ezren győztes kajak négyes a fele akkora távon is győzni tudott, a férfiaknál pedig harmadik lett a szolnoki egység, a Kugler- Bogár-Gál hajót Noé Zsombor tette teljessé.

A Közgép SE-Szolnok rutinos kenusa, Sarudi Pál (elöl) ismét kitett magáért

Ugyanez a közgépes egység ötödik lett kétszáz méteren, Sarudi és Bodonyi egyaránt hatodik lett a sprinttávon, míg a Kugler-Bogár kettős az ötödik. Sarudi Pali benne térdelt a második helyezett négyesben, Bodonyi pedig a női négyes tagjaként szerzett aranyat.

– Még sosem szereztem érmet 200 méteren, örülök, hogy a lányok bevettek ebbe az egységbe, és most sikerült – mondta Bodonyi Dóra, aki egy hete 5000 méteren nyert világbajnoki címet.

– A rajtból jól kijöttünk, de nekem az utolsó ötven borzasztóan fájt, ezt leszámítva jó pálya volt.

Ötezer méteren Sarudi egy ötödik helyet szerzett, míg a tiszafüredi Fülöp Fanni a női mezőnyben lett hatodik.

Takács Tamara kilenc aranyérmet szerzett az ob-n

Az országos bajnokságon sporttörténelmi helyszínné vált a Holt-Tisza. Soha egyetlen versenyzőnek sem sikerült még annyi aranyérmet nyernie, mint Takács Tamarának.

Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa összesen kilenc aranyérmet szerzett. Mestere egy kicsit elhamarkodottan azt ígérte versenyzőjének, hogy az ob után annyi hét szabadságot kap, ahány aranyat nyer.

– Kelleni fog pár hét lazítás, aminek minden percét ki fogom élvezni, de azért kilenc hét túlzás lenne– mondta el Takács Tamara, az idei magyar bajnokság hőse.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!