VÍZILABDA

2017.10.25. 08:44

Katalán csapat ellen kezd a Dózsa

Háromszor nyerte meg a Spanyol Kupát a Szolnoki Dózsa ma esti ellenfele.

Milan Alekszicsék a BL nyitókörében Sabadellbe utaztak

Fotó: Mészáros János

A CN Sabadell a múlt század húszas éveiben arra volt büszke, hogy „magyaros” pólócsapatnak tartotta a spanyol sajtó. A Barcelonához közeli városban mai napig nagyon népszerű a vízilabda, így várhatóan a Can Llong Uszodában komoly nézősereg és még komolyabb hangulat fogadja majd a csapatot, amelynek ellenfele a címvédő lesz.

– Azért elég jó csapatról beszélhetünk, hiszen a Barcelona – amely nemrég BL-t nyert – mögött stabilan ott van a spanyol bajnokságban a Sabadell. Tipikusan spanyolos vízilabdát játszanak: sokat úsznak a mérkőzés első felében, ráadásul teszik ezt nagyon gyorsan.

– Úgyhogy fel kell majd pörögnünk egy komolyabb sebességi fokozatra, mert szerintem eddig kicsit lassabban mozogtunk – vélekedett még az elutazás előtt Zalánki Gergő.

A legutóbbi két, Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésén már BL-tempóban pólózott a Dózsa. A fokozott iramra alighanem Sabadellben is szüksége lesz. Ahogyan Cseh Sándor vezetőedző fogalmazott: „szerintem jobbak vagyunk, mint a Sabadell, de ezt a vízben kell bebizonyítanunk.”

Milan Alekszicsék a BL nyitókörében Sabadellbe utaztak
Fotós: Mészáros János

Sokat elárul a katalán csapat erejéről, hogy a BL-selejtező utolsó, már a főtáblára jutásról döntő körében 6–6-os döntetlent játszott Belgrádban a Crvena Zvezdával. A visszavágót pedig 11–8-ra megnyerte.

A várakozás mindenesetre eléggé nagy, sőt, a helyi sajtó történelmi jelentőségűnek nevezi a ma 18.15-kor kezdődő összecsapást.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!