SÚLYEMELÉS

2017.11.23. 10:11

Kollár Edit és Oláh László ezüstérmes a bajnokságon

Nem kevesebb, mint tizenhat kategóriában hirdettek győztest az országos bajnokságon, amit Budapesten, a BKV Előre sportcsarnokában rendeztek meg.

A Szolnoki MÁV SE soraiban két versenyző lépett dobogóra. Közülük Kollár Edit (53 kg) szakításban 52 kg-t ért el, majd lökésben 68 kg-t teljesített, ami összetettben 120 kg-t ért, ezzel a második helyen végzett.

– Örülök Edit jó eredményének – kezdte edzője, Ulviczki Mihály.

– Azután, hogy teljesítette nemrégiben a kvalifikációs szintet, most nyolc kilogrammot javított legjobbján. A 105 kg-sok között mérlegelt Oláh László, aki 130 kg-os szakítása után a lökésben 155 kg-ig jutott, ezzel a 285 kg-mal ezüstérmet érő helyen végzett.

Érdekesség, hogy az ólomsúlyú Nagy Péter immár 13. magyar bajnoki címét szerezte az ob-n. A szegedi emelő nemzetközi szintet teljesítve, összetettben 404 kilogrammal végzett az élen, s produktumáért – amint azt Dobos Imre, a hazai sportági szövetség elnöke az MTI-nek elmondta – a kiemelt támogató MKB Bank jóvoltából félmillió forint pénzjutalmat is kapott.

Szakításban 192 kilogrammig jutott, csupán három kilóval elmaradva országos csúcsától.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!