KOSÁRLABDA

2017.12.20. 10:09

Barban az Szolnoki Olaj – szerdán kezdik a második csoportkört a piros-feketék

Két hét szünet után folytatódik a FIBA Európa-kupa-sorozat a második csoportkörrel. A második helyen továbbjutott Olaj első ellenfele egy csoportgyőztes lesz, ám a szolnoki csapat még a montenegrói vendégségben sem esélytelen.

Vojvoda Dávid (labdával) és társaira komoly erőpróba vár Montenegróban

Fotó: Mészáros János

Délre utazott az Olaj. Az alig tizennégyezer lakosú Bar Montenegró egyik kiemelt idegenforgalmi célpontja. Az Adriai-tenger partján fekvő kisváros csapata, a Mornar Bar a Bajnokok Ligája-selejtezőben kezdte a nemzetközi évadot, de az Avtodor Szaratov kétszer is legyőzte, így került a FIBA Európa-kupa csoportkörébe.

A C-jelű négyest azonban megnyerte a Mornar négy győzelemmel és két vereséggel úgy, hogy hazai pályán veretlen maradt.

– Én nagyon várom már az összecsapást, egy első mérkőzés mindig nyerhető kategóriának tűnik, úgyhogy ezt az esélyt szerdán szeretnénk megragadni – mondta még a hétfői edzés előtt Vojvoda Dávid.

– Vannak nagyon jó játékosaik, tapasztalt játékosaik, vannak fiatal montenegrói kosarasaik, úgyhogy egy elég komplett csapatról van szó. Nagyon kíváncsian várom a mérkőzést, én nagyon szeretnék egy győzelemmel indítani.

– Nem lenne meglepetés-kategória, ha tudnánk győzni, mert szerintem azért vagyunk olyan jók, ha nem jobbak, mint ez a montenegrói csapat. De most már jó lenne idegenben is azért egy nagy mérkőzést nyerni, mert az biztos, hogy jót tenne a társaságnak.

Mindkét csapatnak vesztes meccs van a háta mögött: az Olaj Szombathelyen szenvedett gyakorlatilag sima vereséget, a Mornar pedig az Adria Ligában kapott ki a Crvena Zvezdától szűken. Hazai alapanyagból dolgoznak, ez meg is látszik a stílusukon, hiszen tipikus délszláv kosárlabdát játszik az ABA Liga nyolcadik helyén álló klub.

Vojvoda Dávid (labdával) és társaira komoly erőpróba vár Montenegróban
Fotós: Mészáros János

– Nagyon jól mozgó csapat, agresszíven mennek a támadólepattanókért – folytatta Vojvoda Dávid. – Hatékonyan játsszák a figuráikat támadásban, amiben sok befutás és elzárás van. Ezért védekezésben nagyon összeszedettnek kell lennünk. Nem hagyatkozhatunk csak a támadójátékunkra. Ha a védekezésünk is jól működik, akkor a támadásaink is gördülékenyek és hatékonyak lesznek.

A többiek előbb végeznek

Ugyancsak az Európa-kupában érdekelt Alba Fehérvár Litvániában kezdi a második csoportkört. A Nevezis megnyerte csoportját – megelőzve a Szolnoki Olaj leendő ellenfelét, a Bakken Bearst is. Ám hazája bajnokságában az utolsó helyen áll. A J-csoport tagja a Körmend is, amely ugyancsak idegenben indít: a török Demir Insaat otthonában. E két találkozó 17 órakor kezdődik.

Gutai István

Sportkarácsony a Ligetben

A Szolnoki Olaj KK csapata pénteken 15.30-kor a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt osztja ki a rászorulóknak az ajándékcsomagokat. Ugyancsak pénteken 9 órakor az utánpótlás számára nemzetközi tornát rendez a klub. Szombaton 18 órakor az Olaj KK bajnoki meccsen a DEAC csapatát fogadja. Ekkor a hagyományoknak megfelelően, forralt borral és teával kínálják a szurkolókat.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!