RÖPLABDA

2017.12.04. 10:10

Hatalmas meccsen győzött a Jászberény

A női bajnokság soros fordulójában az Újpest csapatát fogadta a Jászberény.

A felek első Megyeri úti meccsét a lila-fehér hölgyek nyerték. A Jászság fővárosában is úgy kezdődött, hogy leradírozzák a házigazdákat, hiszen az első szettet 25:13-ra nyerték a fővárosiak.

Aztán nagyot fordult a világ, mert a berényiek feltámadtak, nem ismertek elveszített labdát, jól fogadták a nyitásokat, támadásaikat pedig jó százalékkal értékesítették. A hazaiak fordítottak, de a negyedik szettet nem tudták behúzni, egyenlítettek a vendégek. A mindent eldöntő ötödik szettben ismét lábra kapott a Jászberény, amely végig vezetve megnyerte a játszmát, és ezzel együtt a találkozót is.

– Nehéz volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen ezen a héten öt játékosom nélkül tudtam készülni – értékelt Horatio Nestor Bastit, az Újpest argentin edzője. – Ennek ellenére nagyon jó meccs volt, és minimális különbség jellemezte a két csapatot.

A jászberényiek edzőjét, Deme Gábort nehéz volt szóra bírni a lefújás után. – A dél-afrikai legmélyebb bányából jöttünk vissza, de nem tudok most reálisan nyilatkozni. Örülök a győzelemnek.

Jászberény–Újpesti TE 3:2 (–13, 21, 24, –24, 9)

Jászberény: Borsos 8, Bleicher N. 4, Sevcsuk 18, Pintér 12, Adamenya 14, Miklai 21. Csere: Lékó (liberó), Schmidt, Halla 1. Edző: Deme Gábor.

UTE : Bezsandolszka 12, Bleicher R. 8, Szűcs 6, Nagy V. 11, Czina 14, Hiruela 5. Csere: Kötél (liberó), Császár 6, Ancsin. Edző: Horacio Bastit.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!