KOSÁRLABDA

2017.12.28. 09:21

Most a MAFC legénységét kell(ene) legyőznie a Jászberénynek míg az Olaj Zalaegerszegre látogat

A két ünnep közt sem áll meg az élet a kosárlada-bajnokságban. Minderre bizonyságul az Olaj Zalaegerszegre látogat, míg a Jászberény a MAFC csapatát fogadja, egyaránt ma este hat órakor.

Milosevicsre (labdával) és szolnoki társaira nagy meccs vár Egerszegen

Fotó: Mészáros János

Egyébiránt a 13. fordulónál, az alapszakasz felénél tartanak a csapatok. Amellett, hogy minden meccsnek nagy jelentősége van, a 13. fordulót követően még szokottnál is lényegesebb lesz a tabella állása, magyarán, fontos, hogy mely csapatok tanyáznak az első nyolcban, hiszen ők indulhatnak majd a februári 16–18-i, debreceni Magyar Kupa-döntőben.

Az biztos, hogy megyei együtteseink közül csak az Olaj lesz érdekelt a kupa negyeddöntőjében. Érdekesség, hogy az Olaj számára idegenbeli, zalaegerszegi fellépéssel május 21-én zárult a 2016–2017-es évad, és az idei esztendő utolsó bajnokiját is Zalaegerszegen játsszák a piros-feketék.

A mostani évadot kifejezetten rosszul, hazai vereségekkel kezdte a ZTE, hiszen a Kecskemét és a Paks is elvitte a pontokat Zalából. A folytatásban azonban sorra nyerték a „tutikat”, így ott loholnak az élmezőny nyomában. Legutóbb Pécsen arattak „hátradőlős”, egypontos győzelmet.

– A Zalaegerszeg nagyon szuper szurkolói bázissal rendelkezik, és arra számítok, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a két ünnep közti mérkőzésre – mondta Jakab Máté, az Olaj másodedzője a klub honlapján.

Milosevicsre (labdával) és szolnoki társaira nagy meccs vár Egerszegen
Fotós: Mészáros János

– Van két nagyon veszélyes hátvédjük, Deonta Vaughn és az általunk is ismert irányító, James Kinney, emellett a magyar magjuk is nagyon meghatározó, úgyhogy akár ők is tudnak mérkőzéseket eldönteni.

Mint, ahogy Jakab Máté is mondta, a magyar kosarasai is meghatározóak a ZTE-nek. Náluk szerepel az egykori szolnoki közönségkedvenc, Horváth Ákos, a már több csapatban is megforduló Szabó Zsolt, valamint a friss válogatott Benke Szilárd.

A piros-feketéknek eddig nem volt szerencséjük a nyugat-dunántúli meccseken, hiszen Körmenden és Szombathelyen is kikaptak, most abban bíznak, hogy Zalában megfordul a szerencse.

Jászberényben nagy kő gördült le a hívek szívéről, hogy öt nyeretlen meccs után legyőzték a Sopront, ráadásul jó játékkal. Nyilván Miljan Rakicsék tudják, ahhoz, hogy ellépjenek az osztályozós helyről, nagyon kell(ene) a MAFC elleni győzelem is.

További programok:

Csütörtök: Alba Fehérvár–Körmend (Tv: M4 Sport), 17.45, Sopron–PVSK, 18.00, DEAC–KTE, 18.30.

Péntek: Falco KC–Szedeák. 18.00, Atomerőmű SE–Kaposvár (Tv: M4 Sport). 18.45.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!