RÖPLABDA

2018.01.06. 09:14

Az elődöntő kapujában

Legutóbb december 20-án, a Békéscsaba ellenében lépett pályára az élvonalban szereplő Jászberény hölgycsapata, szombat este pedig már ­kupameccset játszik a Gödöllővel hazai pályán.

A Jászberény tovább menetelne a Magyar Kupában

Fotó: G. B.

Mondhatni tehát, hogy Pintér Andreáéknak nem sok idejük jutott a pihenésre, de a profi sport már csak ilyen…

Eddig látszólag minden a tervek szerint alakul a Zagyva-­parti klubnál. A bajnokságot jól kezdték Deme Gábor tanítványai, érvényesítve a papírformát a Budaörs és a Szombathely együttesét is oda-vissza legyőzték, megspékelve mindezt egy Újpest elleni bravúrral.

Persze ezt követően jött egy kisebb hullámvölgy, de a legjobb hat közé jutás egy pillanatig sem forgott veszélyben, még az utolsó két bajnoki – a Gödöllő (2:3) és a Békéscsaba (0:3) elleni – elvesztése is belefért a pakliba.

A meglehetősen karcsú téli szünet után, január­ 14-én, a Vasas otthonában játssza első Extraliga-meccsét a Jászberény, amely utána sorrendben a címvédő Békéscsabával, az Újpesttel, a Kaposvárral és a Nyíregyházával fog megmérkőzni.

A Jászberény tovább menetelne a Magyar Kupában
Fotós: G. B.

– Az tisztán látszódik, hogy az ellenfeleink erős kerettel és komoly rotációs lehetőséggel rendelkeznek. Ez azonban nem tántoríthat el minket az eredeti célkitűzésünktől, a négy közé jutástól – nyilatkozta Deme Gábor vezetőedző a klub honlapján.

A Magyar Kupában eleddig hasonlóan jól muzsikál a Jászberény: a nyolcaddöntőben a Rákospalotát kettős győzelemmel múlta felül, majd a legjobb nyolc között a Gödöllő elleni odavágót 3:0-ra megnyerte­, így Miklai Zsanették féllábbal már az elődöntőben érezhetik magukat. A továbbjutáshoz elég csupán két szettet megnyerniük a szombat este 18 órakor kezdődő visszavágón.

P. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!