KÉZILABDA

2018.01.05. 09:56

Varga Antal sem gondolta, hogy csapata hibátlan mutatóval fog telelni az élen

Káprázatos őszi szezont produkált az NB II. Délkeleti csoportjában szereplő Mezőtúri AFC kézilabdacsapata. Varga Antal tanítványai mind a tizenegy mérkőzésüket megnyerték, azaz hibátlan mérleggel telelhetnek az élen – előnyük hat pont a második helyen álló Kiskunfélegyházával szemben.

Varga Antal szerint a neheze még csak most jön.

Forrás: Facebook

Az utóbbi években rendre a tabella első felében végzett a Mezőtúr – 2015-ben negyedik, 2016-ban harmadik, 2017-ben ötödik lett –, ami azt sugallta, hogy a csapatban megvan az a fajta potenciál, ami a nagyobb célok eléréséhez szükséges, csupán az volt a kérdés, hogy az áttörés mikor következik be.

– A tavalyi keret magja együtt maradt, a nyári igazolásaink is jól sültek el, ezért titkon reménykedtem benne, hogy az első helyen zárjuk az őszt, az viszont engem is meglepett, hogy mindezt sikerült hibátlan mutatóval elérnünk – mondja lapunknak Varga Antal edző.

– Nyilván az eredmények magukért beszélnek, de egy edző sosem lehet teljesen elégedett, így én sem vagyok az. Értem ezt például arra, hogy a támadójátékunk alapvetően jól működött, sok gólt lőttünk, amit a játékosok szépen el is osztottak egymás között.

– Most mégis azon töröm a fejem, hogyan tudnánk még egy-két játékost igazolni a lövőposztokra, ezzel is tovább növelve a lehetőségeink számát.

A sportban nem létezik „ha”, ugyanakkor egy ilyen sikeres félszezon után az ember szeret eljátszani a gondolattal, hogyha a Mezőtúr őrzi jó formáját, és mondjuk megnyeri a bajnokságot, akkor mik lehetnek a távlati tervei. Netán osztályváltás?

– A neheze még csak most jön – szögezi le gyorsan Varga Antal­.

– Eddig úgy néztek ránk, mint egy jó képességű csapatra, amely sokra viheti.

– A győzelmeinknek és a táblázaton elfoglalt helyezésünknek köszönhetően azonban bajnokesélyessé léptünk elő, innentől fogva tehát mindenki a mi skalpunkat akarja majd begyűjteni.

– Első ránézésre az előnyünk megnyugtatónak tűnhet, de a csapat bármikor beleszaladhat egy kisebb hullámvölgybe, és máris oda a hat pont.

Varga Antal szerint a neheze még csak most jön.
Forrás: Facebook

– Ezért a lehető legfontosabb, hogy a formánkat átmentsük a tavaszra. Hogy mit hoz a jövő? Előbb nyerjük meg a bajnokságot, utána beszélhetünk róla. Persze nem lenne rossz dolog feljutni az NB I. B-be, de az már egy másik szint.

– Lényegesen több anyagi forrás kell az elinduláshoz, nem beszélve a biztos utánpótlásbázisról. Ez ­utóbbi terén egyébként jól állunk­, ugyanis az eredményeinket látva egyre több fiatal kap kedvet a kézilabdához.

A MAFC január 10-én (szerdán) kezdi meg a felkészülést az idény második felére, amely során kizárólag NB I. B-s csapatokkal játszik edzőmeccseket, köztük a ­Törökszentmiklósi KE-vel és annak városi riválisával, a Székáccsal.

A bajnokság február 17-én folytatódik.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!