KOSÁRLABDA

2017.10.06. 09:47

Magabiztos győzelmüknek köszönhetően a főtábla kapujában a Tisza-parti piros-feketék

A Bajnokok Ligájától búcsúzó Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában folytathatja szereplését, erre hajt a Falco, a Körmend és az Olaj legénysége is.

Milosevics (jobbra) és társai simán nyerték az odavágót

Fotó: Mészáros János

Mindannyiuknak még egy meccset kell letudniuk, hogy a sorozat 32 csapatot tömörítő főtáblájára jussanak. Mindenesetre az Olaj biztató, 23 pontos előnnyel várja a jövő szerdai, svédországi visszavágót, mert 86–63-ra legyőzte a Södertälje együttesét.

Sztrahinja Milosevics, az Olaj erőcsatára azt mondta:

– Nem volt könnyű a svéd csapat ellen, mert előzetesen nem ismertük őket, nem tudtuk, mire lehetnek képesek. Olykor hullámzó volt a teljesítményünk, ami talán betudható annak, hogy még a szezon elején vagyunk.

– A végsőkig harcoltunk, és azt gondolom, a továbbjutás szempontjából reményt keltő győzelemmel kezdtünk.

Nem tudjuk, hogy a svéd csapat miben bízott a párharc előtt, mindenesetre edzőjük, Ludvig Degermäs azt mondta:

– Jó csapat a Szolnok, de csalódott vagyok, mert rosszul kezdtünk. Egyedül a harmadik negyedben mutattuk meg az igazi arcunkat. Csak akkor érhetünk el a visszavágón jó eredményt, ha végig maximális koncentrációval játszunk.

Milosevics (jobbra) és társai simán nyerték az odavágót
Fotós: Mészáros János

Dragan Alekszics is beszélt a visszavágóról:

– Nehéz tíz napon vagyunk túl, négy nehéz mérkőzést játszottunk ebben az időszakban, benne egy viszontagságos török utazással. Jól kezdtük a meccset, és úgy tűnt, hamar döntésre visszük akár már a továbbjutást is.

– A harmadik negyedben viszont nem tudtuk növelni az előnyünket, mert nem a saját ritmusunkban kosárlabdáztunk. Sikerült megnyugtató előnyt szerezni, és a visszavágón is nyerni akarunk.

SZOLNOKI OLAJ KK – SÖDERTÄLJE 86–63 (23–14, 22–13, 14–21, 27–15)

SZOLNOK: PERRY 17/9, VOJVODA 22/9, MILOSEVICS 16, Ford 5/3, ANDRIC 8. Csere: Phillip 10/3, Poják 8/6, Tóth Á. Edző: Dragan Alekszics

További eredmények, első meccsek: Körmend–Steaua Bucuresti 91–75, Botevgrad–Falco KC 95–96.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!