szerintük szeméremsértő

2018.02.23. 13:40

Elkaszálták a Lady Birdöt (videó)

Ausztráliában a közönség nem láthatja majd a mozikban az eredeti verziót.

A felnőtté válás nyűgjeiről és az anya-gyermek viszonyról szól az öt Oscarra jelölt Lady Bird, amelyet az év egyik legjobb produkciójának tartanak.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://kpi.mediaworks.hu/wp-content/uploads/2018/02/LBClipCityCollege12.mp4"][/video]

Ezért döbbentek meg sokan amiatt, hogy Ausztráliában a közönség nem láthatja majd a mozikban az eredeti verziót.

A filmben ugyanis a témája miatt néha szókimondóan beszélnek, sőt, uram bocsá' meztelenkedés is van, emiatt erősen korhatáros minősítést kapott volna, ami azzal jár, hogy jóval kevesebben nézik meg, mint lehetne – írja a Universal Pictures.

Ezért az úgynevezett csúnya szavakat szalonképes kifejezésekkel helyettesítették, a meztelen jeleneteket pedig egyszerűen kivágták a filmből.

Minderről a Media Cenzorship in Australia nevű jogvédő szervezet adott hírt a Facebookon.

Az öncenzúrát a film forgalmazója hajtotta végre, érthető okokból. A Lady Bird már 50 millió dolláros összbevétel felé menetel, miközben ennek az összegnek a harmadába került, ezért nem akarták, hogy néhány kisebb probléma miatt csökkenjen az anyagi siker.

Borítókép, videó: UIP

Címkék#prűd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!