JÁSZSÁG

2017.07.30. 08:00

Telefonon jelentkezett a családnál a megtaláló

Egy pénztárca elveszítésekor manapság maximum abban bízhat az ember, hogy a készpénztől megfosztott tárcát, és az abban tartott iratokat elszórva megtalálja azon a környéken, ahol elhagyta. Rossz esetben pedig még a bankkártyáját is „meghekkelik” és nullára ürítik. Szerencsére azonban van ellenpélda.

Banka Csaba

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Egy jászapáti olvasónk, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, helyi és térségi közösségi események aktív résztvevője, Báthor Pál keresett meg bennünket a minap érdekes történetével.

– Jászberényben jártam, hogy a napi szükséges dolgokat megvásároljam. Az egyik zöldségesből kijövet, pénztárcámat arra a ládára tettem, amelyikben a megvásárolt friss árukat vittem az autómhoz. Ez – mint kiderült – óvatlanság volt a részemről, de így történt.

– A ládát bepakoltam a kocsiba, és indultam tovább egy bevásárlóközpontba. Csak amikor a következő bolthoz értem, akkor vettem észre, hogy a pénztárcám nincs meg. Természetesesen azonnal visszament a zöldségesüzlethez, de ott nem tudtak semmit a történtekről, illetve a boltban és környékén nem találták meg a tárcát.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock.com

„Első dolgom volt, hogy a történtek után letiltassam a bankkártyámat”

– Mit mondjak, ideges lettem, hiszen az összes személyes iratom, a bankkártyám, illetve készpénz is volt a pénztárcában. Az első dolgom az volt, hogy a számlavezető bankom helyi fiókjához menjek, hogy letiltassam a bankkártyámat.

– Nagyjából fél óra telt el, amikor feleségem azzal hívott, hogy épp most beszélt egy jászágói fiatal hölggyel, nevezetesen Patrovics Petronellával, aki megtalálta a pénztárcámat Jászberényben, de időközben már haza kellett indulnia, így akkor nem tudtunk találkozni. Nagyon megörültem, és aznap délután elmentem Jászágóra, ahol a tárcámat megtaláló hölgy szüleitől átvettem.

– Hálával és köszönettel tartozom, és nem csak azért, mert minden személyes iratom, és pénzem hiánytalanul megmaradt, hanem azért is, mert önzetlen és segítőkész volt, ami manapság ritkaságszámba megy.

– A jászárokszállási Rosenberg üzemben dolgozom, ez idő szerint pedig épp vezetni tanulok – mondta Patrovics Petronella érdeklődésünkre –, emiatt voltam Berényben. Nem sokkal korábban fejeződött be a gyakorlati órám és megbeszéltük a szüleimmel, hogy bejönnek értem a városba. Amíg rájuk vártam, vettem egy fagyit és sétáltam. Láttam, amikor a pénztárca leesett, de már nem volt alkalmam szólni a tulajdonosának, mert kocsiba ült és elhajtott.

– A tárcában megtaláltam a lakcímkártyáját, ami alapján a tudakozóban Báthor Pál otthoni, vezetékes számát tudták megmondani. Felhívtam a számot és a feleségének elmondtam, mi történt. Végül nem sikerült személyesen találkoznunk, mert amikor felkeresett bennünket, délután már dolgom volt. Nagyon örültem annak, hogy segíthettem, számomra ez volt a természetes.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!