Labdarúgás

2023.07.18. 15:58

Egy hónap múlva kezdődik a jászkunsági futballszezon

Augusztus 19-i hétvégén rendezik az első fordulót a megyei első osztályban.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A megyei bajnokságok egy hónap múlva kezdődnek a Megye I.-gyel, illetve az U19-es liga első osztályával – tájékoztatta hírportálunkat Varga Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Igazgatóságának igazgatója.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Megye I.-es bajnokság augusztus 19-én indul, az élvonal kezdési időpontja pedig legfeljebb annyiban változhat, hogy a csapatok kérésére már augusztus 18-án, pénteken is rendezhetnek mérkőzéseket, mivel augusztus 20-án a nemzeti ünnep miatt nem lehet játszani. 

A Megye II. rajtját augusztus 26-ra tervezik, mivel a tizenkétcsapatos mezőny három körös rendszerben játszik majd, így 33 fordulós lesz a bajnokság várhatóan. 

A harmadosztályban a tizennyolc együttesből álló mezőnyt az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Igazgatósága a tervek szerint két csoportra bontaná területi alapon, és a másodosztályhoz hasonlóan háromszor találkoznának egymással a gárdák a szezonban, így 27 fordulóból állna a bajnokság. Várhatóan a Megye III.-ban a szeptember 2-ai hétvégén játsszák az első fordulót.

A Megyei Kupa első körét két szerdai játéknapon rendezik, augusztus 30-án és szeptember 6-án.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában