Választás 2018

2018.04.10. 17:30

Rendkívül sokan éltek választói jogukkal Szolnok megyében is

Kormánypárti győzelmet hozott a vasárnapi választás Jász-Nagkun-Szolnok megyében is. A következő négy esztendőben így dr. Kállai Mária, Pócs János, Kovács Sándor és Boldog István képviseli térségünket a parlamentben.

Munkatársainktól

Nagyon sokan szavaztak megyénkben

Fotó: Fodor Orsolya

Rendkívül sokan éltek választói jogukkal Jász-Nagykun-Szolnok megyé­ben április 8-án. A négy választókerületben összesítve a részvételi arány meghaladta a 64 százalékot, de akadt olyan szavazókör Szolnokon és a megye egyéb más településein is, ahol az emberek több mint 80 százaléka voksolt.

Bár az előzetes várakozások alapján arra lehetett számítani, hogy a magas részvételi arány az ellenzéknek kedvez, végül nem ez történt. A Fidesz-KDNP teljes győzelmet aratott. A választási eredményekért (választókörzetenként) ide kattintson.

– Elsőként szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a választáson, s szavazatával a demokrácia igazi ünnepévé emelte április 8-át – értékelte a választásokat Szalay Ferenc, a Fidesz megyei elnöke.

– Külön szeretném megköszönni a Fidesz-KDNP támogatóinak, hogy kiálltak a kormánypártok mellett, az ő voksuk a sok száz önkéntes segítő munkája mellett nélkülözhetetlen volt a sikerhez.

– Egy olyan választáson vagyunk túl, melyben jelöltjeink ismét bebizonyították: a jobboldal erős és meghatározó politikai erő Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

– Képviselőink erős felhatalmazást kaptak egy nagy részvétellel zajló szavazáson, így ismét egységesen, erősen tudjuk képviselni szűkebb hazánkat a parlamentben.

– Dr. Kállai Mária új képviselőjelöltként is kiválóan megállta a helyét, személyében egy határozott, kiváló képviselővel gazdagodtunk, aki garanciát jelent Szolnok és a megye fejlődésére. Ebben pedig maximálisan partnerünk az Orbán Viktor által vezetett kormány.

Dr. Kállai Mária Szolnokon nyert magabiztos előnnyel. – Nagyon köszönöm a választók bizalmát! Győzött egy olyan értékrend, amely a családok biztonságát, identitásunk megőrzését, gazdaságunk fejlődését helyezi középpontba – emelte ki a megyei kormánymegbízott, aki első alkalommal mérette meg magát országgyűlési képviselőválasztáson.

– Nehéz, időnként embert próbáló heteken és hónapokon vagyunk túl. Az idei választási kampány tartogatott sok keserűséget a hangneme miatt, ám sokkal több pozitívumot, örömteli találkozást adott nekem, s alighanem a Fidesz-KDNP hatalmas családjának is.

– Ezúton szeretném megköszönni a sok-sok támogató szót, a rengeteg munkát, a kiállást és a bátorítást, melyet kaptam! Biztos vagyok abban, hogy közösen nagyon sokat tudunk tenni választókerületünkért és hazánkért. Én már nagyon várom ezt a közös munkát!

– Nagyon bíztam a győzelemben, de arra nem számítottam, hogy ekkora különbséggel sikerül megnyerni a választást akár egyéniben, akár a listás szavazatokat tekintve – mondta el hétfőn délelőtt, az eredményeket értékelve Kovács Sándor, aki a legnagyobb arányú győzelmet aratta.

Nagyon sokan szavaztak megyénkben
Fotós: Fodor Orsolya

A 3-as számú, karcagi választókerületben a szavazatok 56,55 százalékát ő kapta, míg legfőbb vetélytársára, a jobbikos Lukács László Györgyre a szavazók 31,95 százaléka voksolt.

– Nagyon köszönöm mindenkinek, aki bizalmat szavazott nekem, rendkívül jó érzés. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Jász-Nagykun-Szolnok igazán erős megye, amely képes az összefogásra.

– Az élet azonban nem áll meg, egyelőre még a megyei közgyűlés elnökeként dolgozom tovább. A következő hetekben – amíg feláll az új országgyűlés, s az elnöki posztról az összeférhetetlenség miatt lemondok – próbálom pótolni azokat a feladataimat, amelyek az utóbbi hetekben háttérbe szorultak.

Boldog István immár harmadik ciklusát kezdheti a parlamentben, a 4-es számú választókerület képviselőjeként. – Óriási megtiszteltetés és egyben felelősség, hogy harmadszor is nekem szavaztak bizalmat a választók.

– Különösen annak ismeretében, hogy talán az én térségem volt az egyetlen, ahol az ellenzéki pártok valóban összefogtak ellenem – mondta el honlapunknak.

– Különösen hálás vagyok azért, hogy még ezzel együtt is kétezerrel többen szavaztak rám, mint négy évvel ezelőtt. Csakúgy, mint eddig, ezután is pártállástól függetlenül mindazokat szeretném képviselni, akik a térségemben élnek. Fejlesztési biztosként pedig azon dolgozom, hogy minél jobban fejlődjenek a megye települései.

– Tisztelet és köszönet mindazoknak, akik bíztak bennem, illetve mindazoknak, akik éltek demokrácia adta jogukkal, és leadták voksukat – mondta Pócs János, akit ugyancsak immár harmadik alkalommal választottak meg a Jászság országgyűlési képviselőjének.

Fontosnak nevezte, hogy sokkal többen mentek el választani, mint korábban és sokkal többen voltak, akik támogatták. Úgy vélte, mindez visszajelzése annak, hogy jó úton haladnak, s felhatalmazást ad arra, hogy folytassák a megkezdett munkát.

A választási kampány hajrájában is rengetegen keresték felvetéseikkel, megoldandó problémájukkal a képviselőt. Mint mondta, hozzálát a felhalmozódott nyolcvan-száz e-mail feldolgozásához, az ügyek intézéséhez.

A folyamatban lévő feladatok között pedig első helyen szerepel, hogy odafigyeljen a 32-es számú főút felújítása kivitelezői szakaszának indítására és a Jászberényt elkerülő út utolsó szakaszának előkészítésére.

Rendezni kell a sorokat

Az ellenzéki pártok érthető módon óriási csalódással fogadták a választásai eredményeket.

– A 2014-es választáshoz képest sokat tudtunk javítani az eredményeinken, egyértelműen látszik tehát, hogy a néppárti politika a járható út a Jobbik számára – emelte ki Csányi Tamás, a párt megyei elnöke.

– Szomorú, hogy még ez sem volt elég a győzelemhez. A legfontosabb most, hogy a párton belül rendezzük a sorokat, mielőbb tisztáznunk kell, hogyan tovább.

– Személyes véleményem, hogy az az a propaganda, amit a Fidesz folytatott, nagymértékben befolyásolta a választási eredményeket, s rendkívül etikátlannak tartom, hogy a legelesettebb rétegeket manipulálva ért el eredményt.

Iváncsik Imrének, az MSZP megyei elnökének véleményére is kíváncsiak voltunk.

– Nem kívánom kommentálni a vasárnapi választások eredményét – reagált honlapunk megkeresésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!