Visszatekintés

Pakainé Pusztai Nóra

December van, annak is már a legvége. Fejvesztve, szinte hangsebességgel robogunk 2024 felé. Gondolataimban már a nyári tervek cikáznak, a szabadságok lehetséges időpontjai csábítanak, de azért mégis igyekszem lelassítani egy picit, hogy visszatekintsek. Bár ahogy a bölcs öregek mondják, a múlt elmúlt, mégis úgy gondolom, sokat tanulhatunk belőle. 

Így szilveszter és az új év közeledtével eljött az ideje az évértékelésnek, összefoglalásnak. Ahogy hírportálunkon is olvashatják összegyűjtöttük, miről adtunk hírt az elmúlt esztendőben. Számomra is meghatározó élmény volt, amikor azzal a rákóczifalvi családdal készíthettem interjút, ahol a harmadik gyermekét otthon, egy mentésirányító telefonos iránymutatásával hozták világra. Minden elismerésem a helytállásukért!

Közben azért magam is elmerengek azon, mi minden történt és, hogyan értékelem azt. Édesanyaként, feleségként és még sorolhatnám… Számos szerepben állok helyt nap mint nap. Mindent számba véve, eredményesnek értékelem az idei esztendőt. A sikerek mellett akadtak kudarcok és mélypontok, amik megtanítottak még inkább küzdeni a céljaimért. Kitartás kellett a munkában, hogy az új kihívásokat megugorjam vagy éppen a sportban, hogy a sérülésből mihamarabb felépüljek és a csapatom hasznára legyek. És mindehhez ott volt mögöttem a támogató családi háttér, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Nem gondolom, hogy többet kívánhatnék a jövő évtől sem, állok tehát elébe!