Kutyagolók

Kovács Berta

Kutyával sétálni, futni nagyszerű elfoglaltság, tudják ezt jól a gazdik. Arról nem is szólva, ha egy ilyen kellemes állatbaráti összeröffenés a szabadban még külön jótékonysági célokat is szolgál.

Kutyásból nincs hiány Szolnokon
Fotó: Mészáros János

Kutyásból pedig Szolnokon sincs hiány, és a tapasztalat azt mutatja, jó szándékból sem.

A gáton egyébként is szívesen sétálnak, futnak az ebtulajdonosok kedvenceikkel, és a tapasztalat azt mutatja, szívesen tették ezt úgy is, hogy ezért szombaton fizetniük kellett. A nevezési díjjal támogatott Csenge viszont nagy kutyabarát, így nem sajnálták az összeget. Olyanok sem, akik nem tartanak négylábú kedvencet.

De azok is kitehettek magukért, akik nem csak a leányt szerették volna támogatni, hiszen a rendezvényen azokat a gazdátlan kutyusokat is lehetett támogatni, élelemmel, tárgyi adományokkal, akik a Szolnoki Állatotthon lakói. Így duplán jótékonykodhatott, aki akart. Szerencsére sokan akartak.

Felmerül viszont az emberben egy gondolat, mely az efféle akciók ötletét viszi tovább.

Sok segítségre szoruló kiskorú és nagykorú embertársunk rajong nem csak kutyákért, hiszen rengeteg például a macskabarát is. Talán éppilyen sikeres lenne, ha valakinek eszébe jutni olyan módon támogatni őket, hogy akár kezdeményez egy cicás találkozót, ahol doromboló kedvenceikkel gyűlnek össze valahol a hasonló érdeklődésűek. Miért ne lehetne egy ilyen akció hasonlóképpen eredményes? Ezt éppúgy össze lehetne kötni macskás menhely támogatásával…

És akkor még nem is szóltunk az egyéb kedvencek – tengerimalacok, nyuszik, hüllők, papagájok – rajongóiról.

Talán egyszer majd útjára indít valaki egy egyéb állatkák rajongóit segítő akciót is. Talán éppilyen sikere lenne annak is!