VÉLEMÉNY

2017.07.15. 11:30

Ne égjen ki!

Alaposan benne vagyunk már a nyárban, sokan pedig a jól megérdemelt szabadságukat töltik. Van, aki szívesen tenne így, de mégsem teszi. Hogy miért?

Hartai Gergely

Forrás: Shutterstock

Számos olyan szakterület van ugyanis, amelyekben dolgozóknak csak ritkán adatik meg, hogy akár csak néhány napos nyári vakációt töltsenek el családjukkal. Jól tudjuk, vannak „hagyományos” munkakörök, amelyeknél a munkafeladatok sajátosságánál fogva nehezen engedhető meg a több napos nyári kikapcsolódás, azonban a legtöbb esetben a szabadságnak természetszerűleg járnia kell.

Megyénkben járva többekkel találkoztam, akik kezüket széttárva, szájukat elhúzva közölték: szabadság bizony igencsak ritkán adatik meg nekik. Félreértés ne essék, az efféle pihenés nem feltétlen egyenlő a strandolással, a passzív pihenéssel, a tengerparttal és a nagy külföldi nyaralásokkal.

A megfelelő pihenés olyan „betegségtől” kímélhet meg minket, mint amilyen a kiégés, amely mai világunk egyik sokak által érzett, de meglehetősen elbagatellizált jelensége, mely elsősorban talán a munkavállalókat és a vezető pozíciókat betöltő személyeket veszélyezteti.

Nincs ez másként megyénkben sem. A forró évszak pihenési lehetőségei végtelenek, így akárhogy is, próbálja mindenki megtalálni a szabadidőben rejtőző potenciált, amelynek – mint látjuk – bizony egészségügyi haszna is jócskán van.

Bármilyen munkát is végezzünk, bármilyen korúak is legyünk, regenerálódásra igenis szükségünk van, és arra, hogy szabadságunk alatt tegyünk szervezetünk egészségéért is. Erre pedig ez a mostani pihentető és „napfényperzselt” időszak a leginkább testhez álló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!