Vélemény

2017.11.14. 14:45

A jó pedagógust a szupergyors internet sem pótolja

Mennyivel könnyebb lenne, ha egyetlen tablettel járnának iskolába a gyerekek – kacsintunk össze a lányom feje felett az igazgató-helyettessel, miután a hétfő reggeltől már eleve letaglózott negyedikesem dugig telepakolt táskájával elindul az osztálya felé.

Vége lenne a gerincferdüléssel végződő cipekedésnek, nem lennének egyebek mellet otthon hagyott füzetek, illetve szétszórt házi feladatok. Manapság ez még futurisztikus jövőnek tűnik, de talán néhány éven belül valósággá válhat. Szó se róla, éppen ideje lenne.

Gyerekeink fényévekkel előttünk járnak informatikában. Sokszor kiderül, hogy bizony jobban értenek a számítástechnikai kütyükhöz, mint esetleg az adott általános vagy középiskola rendszergazdája.

Hagyományos módszerekkel már rendkívül nehéz lekötni a figyelmüket, de az se sokkal jobb, ha a tanerő próbálja ugyan netes segítséggel színesíteni az órát, de hosszú perceket kell várni, míg betölt a keresett oldal.

A most beharangozott nagy léptékű informatikai fejlesztés végre új korszakot nyithat az iskolákban.

Ha valóban használható, gyors és teljes lefedettséget biztosító wifi segíti a későbbiekben az oktatást, az már óriási előrelépést jelenthet, ha okosan használják. Egyvalamit ugyanis a fejlett technika sem pótolhat: a pedagógus rátermettségét.

Lehetnek bármilyen csilivili eszközök, szupergyors internet, korszerű számítógépek, ha unalmas a feladat, azok a vásott kölykök úgyis inkább játékra fogják használni a gyors netet a pad alatt.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!