Huszonnégy órás vetélkedő

2019.11.02. 20:00

Megkapta a város kulcsát az új diákpolgármester Szolnokon

A szolnoki önkormányzat a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével – immár tizenkilencedik éve – idén is megrendezte a 24 órás vetélkedőt.

Hartai Gergely

A program a középiskolás diákok látványos felvonulásával kezdődött

Fotó: Mészáros János

A rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka volt. A program, melyen mintegy négyszáz középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vett részt.

A nagyszabású vetélkedő során több száz résztvevő együttes játékára nyílt lehetőség, emellett a show-elemekkel tűzdelt program egyik fontos célja volt a közösségfejlesztés és a csapatépítés. A résztvevők különböző feladatokat oldottak meg, melyek az élet számos területét ölelték fel a sporttól, a logikai feladatokon és az előadásokon át a kvízkérdésekig.

Természetesen a verseny nem kizárólag a feladatok végrehajtására koncentrált, legalább ilyen fontosak voltak a hangulatteremtő betétek, a közös táncok is. A programot nagyon várták már a város fiataljai. Az eseményt óriási készülődés előzte meg, hiszen komoly rangot jelent a győztesnek járó kupát elhódítani, hazavinni.

A program a középiskolás diákok látványos felvonulásával kezdődött
Fotó: Mészáros János

A vetélkedő keretein belül vette át Szalay Ferenc polgármestertől a város kulcsát az idei diákpolgármester választás győztese is. A kampányt követően ugyanis a napokban a kijelölt szavazókörökben adhatták le voksaikat a középiskolások, s a választást ez alkalommal Háló Dániel nyerte. A fiatalok ezután diákközgyűlésen vitathatják meg nézeteiket, és dönthetnek a helyi középiskolákat érintő kérdésekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!