Összefoglaló

2024.04.14. 20:00

Különleges járműveket is megcsodálhattak a jászapáti találkozón – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Gyönyörű és közismert verseket hallhattak az érdeklődők szombaton a Verseghy Ferenc Könyvtárban, Csuja Imre előadásában. A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész hetven percen át szavalta a költeményeket.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton az Abonyi Anyukák Börzéje elnevezésű adok-veszek programot. A piacozáson persze nem csak ruhát lelt, ki arra járt. A standok rogyásig telve várták a gyerekjátékok, könyvek, babakocsik, kiegészítők, higiénés termékek iránt érdeklődőket.

Elkezdődött a rájátszás az NB I.-es bajnokságban. A Szolnoki Olajbányász a kupagyőzelem után először lépett pályára hazai környezetben, és egy húszpontos sikerrel örvendeztette meg szurkolóit a negyeddöntő első meccsén a Pécs ellen.

A vízilabda OB I. középszakaszának felsőházában a Szolnok Dózsa Praktiker csapata négygólos vereséget szenvedett a BVSC uszodájában. A szolnoki gárda jövő szombaton 18 órától a Vasast fogadja a középszakaszzárón.

Személyautóval ütközött össze egy motoros vasárnap délután a 44-es főút 51-es kilométerénél, Kunszentmártonnál. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A társhatóságok is a helyszínre érkeztek. 

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezték meg a Jászapáti Veterán Autó-Motor Találkozót és Régiségvásárt, ahol olyan különleges járgányok is megfordultak, mint az 1917-es Ford T-modell, amit még maga Johnny Depp is megirigyelt. 

Egy igen látványos divatbemutatóval nyílt kunhímzéses kiállítás a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár, a Morgó Hímzőkör és a Kézműves Örökség Egyesület Kunhímző Közössége szervezésében. 

Minden hónap második vasárnapján Helyi termékek vásárát tartanak Szolnokon, a Hild téren. Az eseményen ezúttal is számos vármegyei kistermelő árulta portékáit. A vásáron kézműves pitét, mézet, kovászos kenyeret, natúr szappant, kerámiát és még birkapörköltet is vásárolhattak a látogatók. 

Egy bejárati kapu ölt meg egy 3 éves kisfiút az Olt megyei Mărunței településen kedden. A kisfiúhoz azonnal segítséget hívtak, egy mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de az orvosok sem tudtak már segíteni rajta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában